Korlym Godkendt til Cushings syndrom

January 11 by admin

Korlym (mifepriston) er blevet godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration til behandling af endogene Cushings syndrom, en invaliderende lidelse forårsaget af overproduktion af den såkaldte "stress hormon," cortisol.

Cortisol er produceret af binyrerne og øger blodsukker, hvilket gør det særligt farligt for mennesker med diabetes. Korlym ikke falde produktionen af ​​hormonet, men reducerer effekten af ​​overproduktion, FDA sagde i en pressemeddelelse.

Godkendelsen er for folk med endogene (intern årsag) Cushings syndrom, der har type 2-diabetes, og som enten ikke har reageret på tidligere kirurgi eller ikke er kandidater til ny operation. Kun omkring 5.000 mennesker i USA vil sandsynligvis være berettiget til lægemidlet, sagde agenturet.

Medicinen blev evalueret i kliniske undersøgelser med 50 personer. Deltagere, der tog Korlym havde "betydelig forbedring i blodsukkerkontrol," FDA sagt.

Selvom chancerne for en person med Cushings syndrom at blive gravid er slanke, Korlym 's etiket advarer om, at lægemidlet ikke bør anvendes af gravide kvinder, da det er sandsynligt, at "afslutte en graviditet," sagde agenturet.

Almindelige bivirkninger observeret under kliniske forsøg omfattede kvalme og opkastning, træthed, hovedpine, hævelse af ekstremiteter, svimmelhed og tab af appetit.

Korlym er produceret af Corcept Therapeutics, baseret i Menlo Park, Californien.

Related Articles