Knee Pain: Sådan forhindrer det

February 3 by adminFlere mennesker i USA besøger en ortopædkirurg på grund af knæproblemer end for nogen anden klage. Knæsmerter giver mere end 12 millioner besøg på en læge kontor et år, ifølge den amerikanske Academy of Ortopædiske Surgeons.

Ned ad vejen, vil mange af disse folk ender med slidgigt i deres beskadigede knæled, står knæproteser og andre operationer. Men det behøver ikke at ske. Lidt forebyggelse nu kan spare betydelige smerter senere.

Hvordan knæ komme til skade?

Slidgigt opstår, når brusken i leddet gradvist slides væk. Tilstanden kan skyldes en deformitet i leddet, gentagen skade eller stress af overvægt, ifølge National Institute of Arthritis og bevægeapparatet og hudsygdomme (NIAMS). Denne form for gigt oftest påvirker midaldrende og ældre mennesker, men knæskader som teenager eller ung voksen kan gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle den betingelse senere i livet.

Knæet er den største fælles i kroppen og en af ​​de mest let beskadiget. Ligament forstuvninger og brusk tårer er de mest almindelige knæskader. Ledbånd hjælpe med at kontrollere bevægelse ved at forbinde ben og afstivende leddene mod unormal effekt. Brusk dæmper dit knæ og hjælper med at absorbere stød, når det fælles er i bevægelse.

Det forreste korsbånd (ACL) foran knæet og mediale sideledbånd (MCL), der forbinder skinneben og lårben knogler inde i knæet er fælles skade sites; mindre almindelige skader bagerste korsbånd (PCL) bag knæet.

Mange ACL tårer skyldes hurtigt ændrer retning, vride, bremse, når du kører, eller landing fra et hop, efter de ortopædkirurger organisation. Skiløbere og mennesker, der spiller basketball, volleyball, fodbold, eller fodbold er modtagelige for denne form for skade. Ofte vil folk føle en "pop" i deres knæ på tidspunktet for skaden, og de kan have problemer med knæet stabilitet bagefter. De kan rapportere, at deres knæ synes at være "vigepligt" under dem.

MCL skader er ofte forårsaget af et slag på knæet, og er udbredt blandt fodboldspillere. PCL tårer eller stammer er også ofte et resultat af kontakt sport. En simpel fejltrin eller twist kan rive knæ brusk.

Inflammatorisk sygdom kan også forårsage knæ problemer. Visse autoimmune sygdomme som rheumatoid arthritis og lupus kan beskadige knæ.

Selvom muskuloskeletale skader er normalt ikke kønsspecifikke, American Academy of Orthopaedic Surgeons bemærker, at kvinder synes at være mere modtagelige for ACL skader end mænd. Kvinder basketballspillere er dobbelt så tilbøjelige som deres mandlige kolleger for at opleve denne form for ledbåndsskade. Kvinder fodboldspillere er fire gange så stor sandsynlighed som mænd til at opleve en ACL tåre.

Kirurger opmærksom på, at kvinder har tendens til ikke at bøje knæ så meget som mænd, når man drejer, drejelige, eller landing fra et hop. At lære at stå på spring og bøje i knæene og hofter, når du spiller sport kan reducere presset på knæ ledbånd, gruppen rådgiver.

Forebyggelse knæ skade

NIAMS har dette råd til alle, ung eller gammel, om hvordan man undgår knæskader:

  • Før udøvelse, varme op ved at gå, ridning en stationær cykel, eller laver nogle andre skånsomme aktivitet. Så strække musklerne foran låret (quadriceps) og bagsiden af ​​låret (hamstrings) at mindske spændingerne på dine sener og lette presset på knæet.
  • Styrk dine ben muskler til at hjælpe med at opretholde stabiliteten i knæene. Du kan prøve at gå op ad trappen eller laver en overvåget træning med vægte.
  • Undgå pludselige ændringer i træningsintensitet. Øge eller mindske den kraft og varighed gradvist.
  • Brug sko, der passer ordentligt og er i god nok stand til at hjælpe med at opretholde balance og ben justering, når du går eller løber. Knæproblemer kan være forårsaget af flade eller overpronated fod (fødder, der ruller indad). Særlige skoindlæg (orthotics) custom-støbt til formen på din fod kan hjælpe.
  • Opretholde en sund vægt. Hvis du er overvægtig, tabe de ekstra pounds. At være overvægtige eller fede spændinger led og øger risikoen for slidgigt.
  • Hvis du kører på cykel, så sørg for, at sædet er så høj, at pedalerne ikke vil lægge for meget pres på dine knæ. Spørg folk på din lokale cykel butik, hvis du er usikker på, hvor højt det skal være.

Genkende og behandle knæskader

Hvis du kommer til skade et knæ ledbånd, kan du høre en popping støj eller føler dit knæ giver væk under dig. Du kan føle ulidelig smerte og være ude af stand til at gå. Men efter nogle typer af knæskader, må du ikke føle smerten med det samme. Inden to til 12 timer, vil du sandsynligvis opleve smerte og hævelse.

Det er vigtigt at få behandlet så hurtigt som muligt. For mindre knæskader, læger ofte anbefale at følge RICE metode til hvile, is, kompression, og elevation for de første 24 til 72 timer efter skaden. Prøv at tage det roligt, lige efter du kommer til skade. Ice knæet i 15 minutter hver anden time til at reducere inflammation og smerte; anti-inflammatoriske medicin såsom ibuprofen kan være meget nyttig. Pak det berørte område med en elastisk bandage til at give kompression og mindske hævelse, og ophøje dine ben. Dette vil også hjælpe med at tage ned hævelse.

At tage sig af dine knæ nu vil gå en lang vej mod at undgå problemer, der kan tage dig ud af spillet for altid.

Referencer

Gem din Knees hjemmeside. American Academy of Ortopædiske Surgeons. Saveyourknees.org.

National Institute of Arthritis og bevægeapparatet og hudsygdomme, "Spørgsmål og svar om knæproblemer," hæftet.

Australske Fysioterapi Association "knæskader," Physio-net.com http://physio-net.com/reference/commonconditions/kneeinjuries.htm

American Academy of Ortopædiske Surgeons. Knee ledbåndsskader. http://orthoinfo.aaos.org/fact/thr_report.cfm?Thread_ID=157

American Academy of Orthopaedic Surgeron. Public Service Announcement: ledsmerter Knee.

Related Articles