Kend tegn på slagtilfælde

January 31 by admin

Kend tegn på slagtilfælde


Nogle påmindelser om påvisning og behandling af slagtilfælde tilbydes som Stroke Awareness Month fortsætter.

Dr. Henry Woo og Dr. David Fiorella, co-direktører i Stony Brook University Cerebrovaskulær og Stroke Center, siger det vigtigste er at huske de hurtige regler om slagtilfælde symptomer:

  • F - face hængende
  • A - arm svaghed
  • S - tale besvær
  • T - tid til at ringe 911

"Speed ​​behandling er afgørende," siger Woo, en endovaskulær neurokirurg og professor i neurologisk kirurgi og radiologi ved Stony Brook School of Medicine, på et universitet pressemeddelelse. "Folk søger behandling hurtigere og mere kritisk, på det rigtige sted -. En sundhedspleje facilitet, der er blevet certificeret som en primær slagtilfælde center"

Hvis du har mistanke du har et slagtilfælde, ringe 911. "advare operatøren, at du har symptomer på et slagtilfælde," tilføjede Fiorella, en neurointerventional radiolog og også en professor i neurologisk kirurgi og radiologi ved Stony Brook, i pressemeddelelse . "Bed om at blive taget til en primær slagtilfælde center, hvor passende og effektive protokoller er på plads, er de nyeste tiltag tilgængelig 24/7 og din medicinske team er erfarne og højtuddannede."

Fiorella sagde, at det er vigtigt at vide, at der er to slags slag - iskæmiske (et fartøj bliver blokeret og ikke kan tage ordentlig blodtilførslen til dele af hjernen) og blødende (et fartøj brud og blødninger begynder i eller omkring hjernen) .

Iskæmisk slagtilfælde er den mest almindelige, siger Fiorella. "Begge typer kan enten være akut eller kronisk. Akut slagtilfælde generelt betyder pludseligt indsættende symptomer, indikerer, at du rent faktisk har et slagtilfælde. Kronisk slag indikerer tilstedeværelsen af ​​faktorer, som i sidste ende kan forårsage et slagtilfælde, såsom en blokering eller en un -ruptured aneurisme. I disse tilfælde, hvis de opdages i tide og behandles, slagtilfælde kan forebygges. "

Iskæmisk slagtilfælde symptomer omfatter lammelse (især på den ene side af kroppen), tale og visuelle forstyrrelser, svaghed i hele kroppen og tab af bevidsthed.

"Folk kan også opleve mere subtile tegn, såsom følelsesløshed og snurren, der kan tyde hvad der ofte kaldes en mini-slagtilfælde eller forbigående iskæmisk anfald," Woo sagde.

Forbigående iskæmiske anfald "har en tendens til hurtigt at løse sig selv, men de er ofte en forløber for en større slag, så det er vigtigt at tage dem alvorligt og se en læge, hvis du har mistanke om du har haft en," tilføjede han.

Blødende slagtilfælde kan være dramatisk, herunder en pludselig og uhyre smertefuld hovedpine modsætning til alle andre.

Related Articles