»Kemisk Næse" Kan opsnuse kræft Tidligere

September 28 by admin

»Kemisk Næse" Kan opsnuse kræft Tidligere


Læger kan en dag være i stand til at opsnuse kræft med en "kemisk næse", en ny rapport antyder.

Forskere ved Georgia Institute of Technology og University of Massachusetts i Amherst siger, at de har udviklet meget følsomme sensorer, der opfanger subtile forskelle på overfladen af ​​en celle, der viser, om det er sundt eller kræft, selv om kræften er metastatisk eller ej.

Holdet rapport, offentliggjort online i denne uges nummer af Proceedings of National Academy of Sciences, sagde sensorerne har med succes skelnes mellem raske og kræft hos mennesker og dyr celler, selv fra den samme person.

"Dette resultat er afgørende. Det viser, at vi kan skelne mellem de tre celletyper i en enkelt person, der bruger den kemiske næse tilgang," forskere og kemiker Vincent Rotello, fra University of Massachusetts, sagde i en pressemeddelelse.

Sensorerne bruger polymer PPE, eller para-phenyleneethynylene og tre guld nanopartikler, der har tendens til at binde med overfladen af ​​kemisk abnorme celler. Når en unormal celle overflade griber videre til guld nanopartikler, PPE brækker og gløder. Glødende PPE mønster hjælper forskere identificere celletypen, som en cancercelle har lidt forskellige andele af biomarkører på sin overflade end en sund celle.

"Du ofte ikke får en stor signal for tilstedeværelsen af ​​kræft,« Rotello sagde. "Det er en subtil ting."

"Vores nye metode bruger en række sensorer til at genkende ikke kun kendt kræftformer, men det signalerer, at unormale celler er til stede. Det vil sige, kan den kemiske næse blot fortælle os noget er ikke rigtigt, som en 'check engine" lys, selvom det måske aldrig har mødt denne type før, "sagde han.

Forskerne næste håb at teste kemiske næse på virkelige animalsk væv i modsætning til dyrket væv og forfine deres evne til at dechifrere de oplysninger detektionssystemets giver dem.

"Vi får fuldstændig identifikation nu, og dette kan forbedres ved at tilføje flere og forskellige nanopartikler. Indtil videre har vi eksperimenteret med kun tre, og der er hundredvis mere vi kan gøre," Rotello sagde.

Related Articles