Kan Stress Årsag at springe en periode?

January 12 by admin

Kan Stress Årsag at springe en periode?

Menstruationscyklus

Den gennemsnitlige menstruationscyklus for en kvinde finder sted hver 28. dag; Dette er imidlertid kun almindeligt 10 til 15 procent af kvinderne. Andre kvinder kan opleve menstruationscyklus, så længe 35 dage og så kort som 21 dage. Mange forhold kan påvirke den måde en kvindes krop reagerer på hendes menstruationscyklus. En af årsagerne til sene perioder er stress.

Hormoner og kirtler i menstruationscyklus

Den menstruationscyklus er reguleret af hypothalamus. Hypothalamus er en kirtel placeret i din hjerne, der signalerer, når et æg er frigivet i æggestokken. Hypothalamus kirtel er også ansvarlig for at signalere livmoderen tilfælde af graviditet.

Denne proces finder normalt sted på månedsbasis i en kvindes krop; dog kan stress slå signalerne mellem hjernen og livmoderen. Når en kvindes krop er under stress, kroppen udskiller cortisol, der hindrer frigivelse af progesteron og østrogen. Disse to hormoner er nødvendigt at have en regelmæssig menstruationscyklus.

Progesteron forbereder livmoderens slimhinde til at acceptere det befrugtede æg, så graviditet kan forekomme. Østrogen er et kønshormon, der produceres af ovarierne i en kvindelig krop. Østrogen er ansvarlig for udvikling og vedligeholdelse af de sekundære kønskarakterer og organer, såsom bryster (hos unge kvinder), livmoder, æggeledere, vagina, knoglerne (i ældre kvinder) og mælkekirtler. Hvis østrogen forrang frem progesteron, kan der forekomme uregelmæssige menstruationer.

Både progesteron og østrogen er afgørende for en kvindes helbred og skal balancere at regulere menstruationscyklus. Hvis en af ​​de to hormoner er ubalanceret, kan forskellige helbredsproblemer opstår, såsom uregelmæssig menstruation, hedeture, aborter, hjertebanken, knogleskørhed og mange andre komplikationer. En kvindes krop producerer østrogen og progesteron på månedsbasis; imidlertid kan mængden af ​​hormoner, der produceres blive påvirket af stress, kondition og kost.

Stress Solutions

Enhver kvindes menstruationscyklus er anderledes. Nogle kvinder kan opleve en sen periode på grund af underernæring, vægtøgning, vægttab, depression eller andre personlige problemer. Imidlertid vil enhver form for stress direkte påvirke hypothalamus, hvilket vil forårsage en forsinkelse i reaktion mellem hjernen og livmoderen.

Langvarig stress kan være skadeligt for en kvindes helbred og kan forårsage lange vilkår sundhedsproblemer. Fælles løsninger på faldende stress er til fods, motion, afslapning, en sund kost, samtale og latter, og bare have det sjovt. Når stresset er blevet reduceret, bør en normal menstruationscyklus genoptages.

Hvis en kvinde oplever sene perioder for mere end et par måneder, skal du kontakte din gynækolog til at fjerne eller behandle eventuelle sundhedsmæssige forhold.

Related Articles