Jury stadig ude i fordelene ved D-vitamin

April 30 by admin

Jury stadig ude i fordelene ved D-vitamin


To nye rapporter, der analyserede forskning om D-vitamintilskud fundet er der ingen grund til at blive ophidset endnu om eventuelle sundhedsmæssige fordele.

En gennemgang, fra internationale forskere, fandt næsten ingen fordel. Den anden analyse foreslog det kan have, hvad en specialist kaldes en "kæmpe" effekt på levetiden, men resultaterne er ikke endelige.

"For nu, vitamin D historien er spændende," siger Naveed Sattar, professor i metabolisk medicin ved universitetet i Glasgow i Skotland, som co-skrev en redaktionel ledsager undersøgelserne. Men mere forskning er nødvendig, før der træffes endelig anbefalinger skal, sagde han, da "der endnu kan være uventede risici for tilskud."

Der har været en intens debat om værdien af ​​D-vitamintilskud i de senere år, specielt om, hvorvidt de bidrager til et bedre helbred.

I en af ​​de nye rapporter, forsker Evropi Theodoratou, ved universitetet i Edinburgh i Skotland, og kolleger undersøgte en række undersøgelser og fandt, at forskerne kun havde behandlet vitamin D's indvirkning på 10 sundhedsspørgsmål, langt fra den 137, der er blevet knyttet til vitamin D.

De fandt kun en "fordel" fra vitamin, en tilsyneladende sammenhæng mellem D-vitamin sent i graviditeten og fødslen vægten for børn. Gennemgangen også rejst spørgsmål om, hvorvidt D-vitamin er så vigtigt som tidligere troet, når det kommer til knogle sundhed.

Den anden ny rapport fra Oscar Franco på Erasmus University Medical Center i Rotterdam, i Holland, og kolleger så på studier, der analyserer sammenhængen mellem D-vitamin og sandsynligheden for, at fag ville dø i løbet af undersøgelsen opfølgende perioder på tre til syv år.

Sammen 14 af de mest pålidelige undersøgelser - kaldet lodtrækningsforsøg - forbundet D3-vitamin kosttilskud til en 11 procent reduktion i risikoen for dødsfald. Der var imidlertid en svag stigning i dødeligheden blandt dem, der tog vitamin D2 kosttilskud.

De 11 procent reduktion i dødeligheden "synes bemærkelsesværdigt," Sattar og en kollega skrev i deres redaktionelle. I et interview, sagde han reduktionen er "kæmpe", potentielt sætte D-vitaminmangel i samme sundheds-skader liga som rygning og fysisk inaktivitet.

Men undersøgelserne er relativt lille og for det meste se på ældre, Sattar noteret.

Hele billedet er kompliceret, siger han. "Der er en formodning om, at lave blod vitamin D niveauer forårsager eller bidrager til risiko for mange sygdomme, men nyere forskning fortæller os, at i virkeligheden det modsatte er tilfældet, og at have sygdommen i første omgang fører til folk, der har lav D-vitamin niveauer, "sagde han.

"Desuden er mange af de risikofaktorer, der forårsager sygdommen - nemlig fedme, rygning og dårlig kost kan også lavere D-vitamin, og det er disse risikofaktorer og ikke nødvendigvis den lave D-vitamin, vi har brug for at rette," Sattar sagde . "For at løse disse problemer, vi har brug for store prøvelser for at fortælle os en gang for alle, om D-vitamintilskud gøre nogen forskel for sundheden."

Når det kommer til at tage D-vitamintilskud, "det bedste råd er at vente på resultaterne af undersøgelsen, der skal rapporteres", en proces, der bør kun tage et par år siden, en stor undersøgelse vil være færdig i 2017, sagde han.

Rådet for Responsible Nutrition, som repræsenterer supplement industrien, udsendte en erklæring om resultaterne tirsdag.

"Som vi har set i andre undersøgelser, der er noget om visse sygdomme, der synes at enten nedbryder kroppen af ​​normale niveauer af D-vitamin, eller de lave niveauer bidrager til sygdommen," siger Duffy MacKay, senior vice president for videnskabelige og regulatoriske forhold i Rådet. "I begge tilfælde hvor patienter til stede med utilstrækkelige niveauer af dette kritiske næringsstof, supplere med D-vitamin giver mening -. Om det faktisk forsinker udviklingen af ​​sygdommen eller snarere med til at erstatte de nedfiskede næringsstof niveauer forårsaget af sygdommen"

MacKay fortsatte med at sige, at i sin "seneste gennemgang af D-vitamin, Institute of Medicine [et videnskabeligt rådgivende organ til den amerikanske regering] rejst de anbefalede niveauer for D-vitamin"

Han tilføjede: "I en nylig udgivet foreslåede regel fra USA Food & Drug Administration om ernærings- og kosttilskud Fakta etiketter, agenturet identificerede D-vitamin som en» næringsstof af betydning for folkesundheden, "rådgiver, at D-vitamin indhold blive noteret på fødevaremærker. "

Lona Sandon, en assisterende professor i ernæring ved University of Texas Southwestern Medical Center på Dallas og en talskvinde for den amerikanske Diætetiske Association, sagde den anbefalede mængde af D-vitamin per dag for folk i alderen 1 til 70 er 600 internationale enheder. Det springer til 800 IE efter alder 70.

"Omkring 15 minutter i sollyset i myldretiden et par gange om ugen er nok for de fleste mennesker at få nok D-vitamin produktion," sagde hun. "Folk med mørkere hud kan have behov for længere solen."

Som for kilder i kosten, laks, tun, makrel, okselever, æggeblomme og svampe alle indeholder D-vitamin, sagde Sandon.

De nye rapporter vises i April 1 nummer af BMJ.

Related Articles