Interstitiel blærebetændelse & hudproblemer

June 8 by admin

Interstitiel cystitis er en tilstand hos omkring en million mennesker i USA. Selv om det påvirker både mænd og kvinder, er det mere almindelig hos kvinder. Symptomerne på interstitiel cystitis er så varierede mellem patienter, og selv inden for en patient, at diagnosen er vanskelig. Årsagen til interstitiel cystitis er ikke ligefrem kendt, men der er flere teorier forbinder den betingelse til nogle hudsygdomme, og yderligere forskning inden for disse områder kan bidrage til at kaste lys over ikke alene årsagen, men også på behandlingsmuligheder.

typer

Da symptomerne er så varieret og generaliseret, mange læger mener, at interstitiel blærebetændelse faktisk kunne være flere sygdomme i stedet for én sygdom. Der er to typer af interstitiel cystitis, colitis og ikke-ulcerativ. Omkring 10 procent af patienterne har stjerneformede sår på blærevæggen. Alle de, der lider af interstitiel cystitis sandsynligvis vil lide skade på blærevæggen på grund af den kroniske inflammation. Dette er en faktor, dokumentation, at interstitiel cystitis er relateret til en allergisk hudlidelse.

Symptomer

Symptomerne på interstitiel cystitis er meget lig en blære eller urinvejsinfektion. Faktisk er det normalt diagnosticeres når symptomerne er til stede, men der er ingen tegn på bakteriel infektion. Disse symptomer omfatter tisser ofte, en følelse vandladningstrang, tryk eller smerter eller ømhed i bækkenpartiet og smertefuld samleje.
Symptomerne kan aftage på tidspunkter og bliver værre eller blusse op på andre tidspunkter. Som for mange betingelser, kan stress være en udløsende faktor for en opblussen, og for kvinder symptomerne kan blive værre under menstruation.

Relaterede betingelser

De tre mest almindelige sygdomme hos patienter med interstitiel cystitis er følsomme hud, allergier og irritabel tarmsyndrom. Faktisk er mange patienter klager over at have tør, kløende hud.
Patienter med interstitiel cystitis er mere tilbøjelige end den almindelige befolkning til at have en eller flere af følgende betingelser: endometriose, kronisk træthedssyndrom, reumatoid arthritis, fibromyalgi, inflammatorisk tarmsygdom og systemisk lupus erytematøst. Der er ingen beviser for, at interstitiel cystitis er forårsaget af nogen af ​​disse betingelser.

Teorier

Smerter og ubehag mærkes af patienter med interstitiel cystitis skyldes betændelse i blærevæggen. Celler kendt som mastceller, som er en del af kroppens reaktion på inflammation, frigive et kemisk stof kaldet histamin. Histamin er også udgivet i en allergisk reaktion, der forårsager kløe, hævelse og rødme. Det teoretiseret, at interstitiel cystitis er en type af allergisk reaktion, men i stedet for på huden, er det på blærevæggen. Nogle patienter rapporterer, at deres interstitielle blærebetændelse symptomer er lettet, da de tager antihistaminer for deres allergier, der understøtter denne teori.
Nogle læger teoretisere, at interstitiel cystitis er forårsaget af for meget progesteron. Progesteron er et steroid hormon, der findes i højere niveauer hos kvinder end hos mænd (som kan være grunden til interstitiel cystitis rammer flere kvinder end mænd). Der er en dermatologisk syndrom kendt som autoimmun progesteron dermatitis, der forårsager hududslæt, og det menes, at interstitiel cystitis kan ligne, kun udslæt er på blærevæggen.

Behandling

Oral medicin kan ordineres til at hjælpe med at kontrollere symptomerne, herunder ibuprofen mod smerter og antihistaminer for relaterede allergi reaktioner. Der er også en række procedurer, der kan hjælpe, herunder elektrisk nervestimulation, blære udspilning og blære instillation. Som med mange betingelser, kost og livsstil har en dybtgående indvirkning på symptomer og forekomsten af ​​flare-ups.

Related Articles