Ingen Risici for graviditet set med graviditetskvalme Drug

January 22 by admin

Ingen Risici for graviditet set med graviditetskvalme Drug


Et lægemiddel almindeligt anvendt til behandling af alvorlige tilfælde af graviditetskvalme synes ikke at være knyttet til fosterskader eller andre risici for barnet, en stor ny undersøgelse.

De danske forskere sagde resultaterne, rapporteret i februar 28 udgave af New England Journal of Medicine, beviser ikke medicinen er risikofri. Men de sagde undersøgelsen bør berolige kvinder, der har brug for det stof, der kaldes ondansetron (Zofran og generika).

"Vi kan aldrig sige, det er 100 procent sikkert," siger Christina Chambers, co-direktør for Center for Fremme af mødres sundhed og Infant Development ved University of California, San Diego.

"Men det er en god undersøgelse, der virkelig tilføjer til det, vi har kendt," sagde Chambers, som ikke var involveret i arbejdet.

Resultaterne er baseret på registreringer fra mere end 600.000 danske kvinder, der var gravide mellem 2004 og 2011. Blandt de kvinder, omkring 0,3 procent modtagne forskrifter for ondansetron. Omkring halvdelen havde kvalme og opkastning alvorlige nok, at de havde været indlagt.

Samlet set var der ingen beviser for, at medicinen øgede risikoen for abort, dødfødsel, for tidlig fødsel eller større fødselsdefekter, ifølge forskerne, ledet af Dr. Bjorn Pasternak for Statens Serum Institut i København.

Af kvinder givet om morgenen-sygdom lægemiddel i første trimester, for eksempel, lidt over 1 procent havde en spontan abort, versus næsten 4 procent af kvinder, der ikke tager medicin. Og i begge grupper, 3 procent af mødre havde en baby med en større misdannelse, såsom en hjertefejl eller misdannelser i hjernen eller rygsøjlen, herunder rygmarvsbrok.

Undersøgelsen, som blev finansieret af den danske Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd, har sine begrænsninger, siger Chambers. Det er observationsstudie, hvilket betyder at det påberåbte kvinders journaler og kiggede for sammenhænge mellem ondansetron recepter og risici for fostret.

Det er ikke nok til at bevise findes nogen risiko, Chambers noteret.

Forskerne gjorde rede for andre faktorer i en sund graviditet, såsom kvindernes alder og indkomst, og om de har røget. Men de kunne ikke faktor i alt, hvad der påvirker graviditetsudfald, siger Chambers.

Dr. Jennifer Wu, en fødselslæge / gynækolog på Lenox Hill Hospital i New York, aftalt. "Det er en observationsstudie, men det er, hvad vi nødt til at gå videre," sagde hun.

De bedste former for undersøgelser for at vise et lægemiddels fordele og ulemper er kontrollerede kliniske forsøg, hvor patienterne randomiseret til at tage en medicin eller ej. Det er generelt betragtes som uetisk at inkludere gravide kvinder i sådanne undersøgelser, men så lægerne nødt til at stole på undersøgelser som den nuværende - optager-baserede studier, der ser på, om gravide kvinder, som brugte en given medicin viser nogen øget risiko.

Det er ikke ideelt, men de nye fund er betryggende, siger Wu.

"Det er et stof, vi har brugt i et stykke tid," sagde hun. "Det kan hjælpe med at holde kvinder ude af hospitalet, og hjælpe med at holde dem fungerer på en dag-til-dag basis." For nogle kvinder, Wu sagde, kan kvalme og opkastning være så alvorlige, at de ikke kan komme ud af sengen.

Det er anslået, at mere end halvdelen af ​​alle gravide kvinder lider af morgenkvalme. Normalt kan kvinder styre det uden medicin ved for eksempel at spise mindre måltider i løbet af dagen, undgå krydret fødevarer og styretøj klar af stærke lugte, der nauseate dem.

Men for nogle kvinder, er problemet invaliderende, og en lille procentdel udvikle hyperemesis, hvor en kvinde ikke kan holde noget mad ned, og hun begynder at tabe sig.

Ondansetron bekæmper kvalme ved at sænke aktiviteten i hormonet serotonin. I USA, er det den mest almindeligt ordineret anti-kvalme medicin, og det officielt er godkendt til behandling af kvalme af kræft kemoterapi, strålebehandling og kirurgi. Dens anvendelse mod morgenkvalme har været baseret på kun begrænsede sikkerhedsdata.

"Denne undersøgelse er betryggende i, at det er en stor database," Chambers sagde. "Det understøtter dette som en mulighed for kvinder."

Lægemidlet kan have bivirkninger til vordende mødre. Denne undersøgelse har ikke se på det, men generelt de mest almindelige omfatter forstoppelse, svimmelhed, træthed og hovedpine.

Ifølge den amerikanske College of Obstetricians og Gynækologer, nogle andre muligheder for svær morgenkvalme omfatter vitamin B6, eventuelt sammen med et stof kaldet doxylamine, som findes i over-the-counter sove hjælpemidler.

Related Articles