Inflammatorisk tarmsygdom Forbundet med andre sygdomme

June 27 by admin

Mennesker med inflammatorisk tarmsygdom (IBD) er også mere tilbøjelige til svær respiratorisk og nervesystemet, ifølge to nye studier i Gastroenterology.

IBD omfatter en række kroniske lidelser såsom ulcerativ colitis og Crohns sygdom.

Den første undersøgelse fandt en næsten dobbelt øget risiko for multipel sklerose i IBD-patienter. Forskerne fra University of Pennsylvania også knyttet IBD til optisk neuritis og andre neurologiske lidelser.

I den anden undersøgelse, canadiske forskere ved University of Manitoba fandt, at IBD patienter har en signifikant øget forekomst af astma, bronkitis, gigt og psoriasis.

"Disse undersøgelser minder os om, at virkningerne af inflammatoriske tarmsygdomme udvides til alle hjørner af kroppen, herunder lungerne og centralnervesystemet," siger Dr. Edward V. Loftus Jr., forfatter til en ledsagende redaktionel og en lektor i medicin på Mayo Clinic College of Medicine.

"Resultaterne låne tiltro til konceptet, at patienter med en kronisk betændelsestilstand er mere tilbøjelige end den almindelige befolkning til at udvikle en anden," Loftus afsluttet.

Related Articles