Inflammatorisk Factor Kunne Spur Mand Infertilitet

July 11 by admin

Et stof, der findes i kroppen som følge af betændelse kan også hjælpe forårsage mandlig infertilitet, ny forskning antyder.

Et team på Feinstein Institute for Medical Research i Manhasset, NY, identificeret usædvanlige niveauer af et stof kaldet "makrofag migration inhibitorisk faktor" (MIF) i sædprøver opnået fra infertile mænd.

Indberetning i det nyeste nummer af Molekylær Medicin, forskerne teoretisere, at identifikation af denne faktor kunne føre til test for infertilitet samt udvikling af en mandlig præventionsmiddel.

Inflammation opstår, når kroppen udholder infektioner såsom sepsis (blodforgiftning), autoimmune sygdomme, såsom rheumatoid arthritis eller kroniske sygdomme, såsom diabetes og hjertesygdom. Faktoren er til stede i høje niveauer i disse betingelser, og er forbundet i nogle tilfælde til vævsskade.

Forskerne analyserede sæd fra 27 fertile mænd og 68 infertile mænd efter flere dages seksuel afholdenhed. De fandt, at mænd med fertilitetsproblemer havde multilaterale interbankgebyrer, der enten for lavt eller for højt.

Sunde niveauer af MIF hjælp sperm modnes, så de kan forene sig med et æg, sagde holdet. Da de tilføjede faktor til petriskåle indeholdende sunde sædceller, antallet og mobilitet sæden faldt.

Ifølge det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse, er der 2,1 mio infertile par i USA. Næsten 40 procent af infertilitet problemer skyldes hannen.

Related Articles