»Indenlandske« Dads Ofte Face Scorn på Arbejdspladsen, undersøgelse viser

November 30 by admin

»Indenlandske« Dads Ofte Face Scorn på Arbejdspladsen, undersøgelse viser


Middelklasse mænd, der tager på en stor del af børneopdragelse og gøremål i familiens hjem ofte mødt med manglende respekt på arbejdspladsen sammenlignet med mænd, der følger mere traditionelle kønsroller, en ny undersøgelse fund.

Det samme gælder for mødre med "ukonventionelle" børnepasningsordninger eller kvinder uden børn, siger et hold fra University of Toronto.

"Deres timer er ikke anderledes end andre ansatte", men deres medarbejdere synes at være picking up på deres utraditionel caregiving roller og behandler dem respektløst, "undersøgelse medforfatter Jennifer Berdahl, professor på Rotman School of Management sagde i et universitet pressemeddelelse.

Forskerne undersøgte organiserede arbejdstagere i kvindedominerede arbejdspladser og offentlige myndigheder i et mandsdomineret arbejdsstyrke.

Samlet set efterforskerne fandt, at enhver arbejdstager, der havde en utraditionel kønsrolle i familien fik en hård tid med kolleger. De, der står over for den mindste chikane omfattede mænd, der gjorde mindre caregiving og huslige pligter og kvinder, der gjorde mere af begge dele.

Resultaterne tyder på, at folks tilslutning til de traditionelle kønsroller i hjemmet har mere indflydelse på, hvordan de er behandlet på arbejdet, end hvor godt de gør deres job, hvilket lægger pres på dem for de traditionelle roller i hjemmet.

"De kan vælge ikke at få børn, hvis disse traditionelle roller er ikke muligt for dem, eller komme i vejen for familie eller karrieremål," Berdahl sagde.

Hertil kommer, "både mandlige og kvindelige ansatte lider lavere løn og færre forfremmelser efter at have taget fri fra arbejde for at passe familien, at omfang, der ikke kan forklares med eventuel dygtighed tab, timer, ydelse eller ambition," bemærkede hun.

"Hvad vi virkelig har brug for er en mere fleksibel arbejdsplads og politikker, som beskytter medarbejdere, der vælger at bruge denne fleksibilitet eller ej, uanset deres køn," Berdahl afsluttet.

Related Articles