I Diabetes, helst protein i urinen kan Signal Heart Risk

September 26 by admin

I Diabetes, helst protein i urinen kan Signal Heart Risk


Enhver mængde af målbar protein i urinen - også selvom det er inden for normalområdet - kan øge risikoen for hjerteproblemer hos mennesker med type 2-diabetes, viser en ny undersøgelse.

Resultaterne, der blev offentliggjort online 30 aug i Journal of American Society of Nephrology, kunne hjælpe med at identificere patienter, som bør behandles med hjerte beskyttende stoffer, siger forskerne.

Nogle diabetespatienter har nyreproblemer, der fører til øgede mængder af proteinet albumin i urinen, en tilstand kaldet albuminuri. Disse patienter har en betydeligt højere risiko for hjerteproblemer - såsom hjerteanfald, slagtilfælde og hjertestop - end diabetespatienter eller mennesker i den almindelige befolkning med normale urin-albumin niveauer.

Mindst 90 procent af diabetespatienter har normale urin albumin niveauer, men en gruppe italienske forskere ønskede at finde ud af, om selv de kan være en øget risiko for hjerteproblemer.

Holdet undersøgte forholdet mellem albuminniveauer og hjerteproblemer i mere end 1.200 type 2-diabetikere, der blev fulgt i gennemsnitligt omkring ni år. De fandt, at enhver mængde af målbar albumin udskillelse i urinen var forbundet med betydelige hjerte risici.

Da niveauet for albumin udskilles i urin steg, gjorde det også patientens risiko for hjerteproblemer. Selv små stigninger i udskilt albumin var knyttet til rejst odds for hjerte problemer, fandt forskerne.

Selv en forening blev bemærket mellem albuminuri og hjerte problemer, undersøgelsen ikke bevise årsag og virkning.

Forskerne har også set på en undergruppe af patienter, der tog højt blodtryk lægemidler kaldet ACE-hæmmere fra starten af ​​undersøgelsen og i hele opfølgningsperioden. Der var ingen sammenhæng mellem albumin udskillelse niveauer og hjerte risici i denne gruppe.

Dette antyder, at ACE-hæmmere kan hjælpe med at beskytte hjerter både diabetes patienter med albuminuri og dem med normale albuminniveauer, Dr. Giuseppe Remuzzi, af Mario Negri Institut for Pharmacological Research i Bergamo, og kolleger sagde i en pressemeddelelse fra American Society af Nefrologisk.

Yderligere forskning er nødvendig for at bestemme indholdet af albumin udskillelse, der berettiger behandling med hjerte-beskyttende stoffer, sagde undersøgelsens forfattere.

Related Articles