Hvorfor Musik Afslapper Mennesker

February 22 by admin

De fleste mennesker kan lide musik og lytte til det for sjov, men musikken kan også være i stand til at foretage nogle mennesker sundere. Forskerne ved, at musik har en vis indflydelse på vores følelser og tanker, men nye undersøgelser dukker der viser, at musik gør mere end blot slappe visse mennesker. Det kan reducere stress, angst og endda depression samt lindre nogle symptomer opleves af hjertepatienter og gravide kvinder.

effekter

Musik påvirker folks tanker og følelser. Dens vigtigste formål er at underholde, og når folk bliver underholdt, de er naturligvis mere afslappet. Musik distraherer også mennesker. Når folk lytter til musik, de koncentrere sig om det, og deres tanker er omdirigeret fra mere ubehagelige tanker eller erindringer. Lytte til musik fremmer dagdrømmeri. Hvorvidt dagdrømmeri er relateret til musik og tekster eller ej, folk har tendens den lade deres tanker drive, når du lytter, og dette kan være afslappende. Lytte til musik kan have en eller alle af disse virkninger på et givet tidspunkt.

Fordele

De høje niveauer af stress, at nogle mennesker oplever kan øge deres blodtryk, angst niveauer, og puls. Nogle mennesker har tendens til at fiksere på stressende tanker eller situationer, og for at sænke deres stressniveau, de har brug for noget at slappe af dem, eller tage deres tanker væk fra den stressende situation.
På grund af sin beroligende, underholdende og distraherende effekter, kan lytte til musik sænke blodtrykket, puls og niveauer af angst relateret til stress. Styrken af ​​musikkens effekter varierer fra person til person afhængigt af hvor længe de lytter til musikken, hvilken slags musik de lytter til, og hvor højt deres blodtryk og angst er i første omgang.

Ekspert Insight

En undersøgelse foretaget af forskere Ae-Na Choi, Myeong Soo Lee og Hyun-Ja Lim offentliggjort i The Journal of Alternative og gratis medicin i 2008 viste, at mennesker diagnosticeret med depression, der gik gennem musikterapi i tillæg til traditionel behandling viste færre symptomer end i kontrolgruppen, der gik gennem traditionel terapi alene. I undersøgelsen, efter så lidt som 15 sekunder folk i musikterapi gruppen viste en signifikant forbedring i deres depression, angst og holdninger til relationer.
I denne undersøgelse fandt forskerne musik, der matcher lytterens humør kan frigive følelser. For eksempel, hvis nogen føler vred, lytte til vrede musik kan give denne person til at frigive sine følelser. Dette kan have en beroligende virkning. Nogle mennesker også beskrive det som en udrensning følelse.

hjertepatienter

Mennesker med hjertesygdomme kan have højere blodtryk og hjertefrekvens, men nogle patienter oplever også angst og depression i forbindelse med deres tilstand. Når du lytter til musik, nogle hjertepatienter kunne tage deres sind ud af deres tilstand, som bidrog til stress relief, og nogle gange en reduktion i depression symptomer.
Selvom undersøgelser af, hvor længe hjertepatienter bør lytte til musik eller hvilken slags musik hjertepatienter bør lytte til var ufyldestgørende, læger som Joke Bradt af Kunst og Livskvalitet Research Center ved Temple University i Philadelphia, der studerer effekten af ​​musik på hjerte patienter, er enige om, at mere forskning i musikterapi for hjertesygdomme patienter er berettiget.

Gravide kvinder

Gravide kvinder ofte lider stress og angst relateret til deres graviditeter. Forskere i Taiwan foretaget en undersøgelse offentliggjort i Journal of Clinical Nursing i 2008 om gravide kvinder lytter til musik. De fandt, at de, der lyttede til musik var i stand til at reducere deres samlede stress og angst niveauer efter blot 2 uger. Musikken, at kvinderne i undersøgelsen lyttede til havde en rytme på ca. 60 til 80 slag i minuttet, hvilket falder sammen med hjertefrekvensen. Musik, der normalt har en lignende rytme omfatter klassisk musik, vuggeviser og lyde fra naturen.

Related Articles