Hvordan virker Rygning påvirker leveren?

June 10 by admin

Funktioner i leveren

Leveren er grundlæggende kroppens filter. Funktionen af ​​leveren er at behandle medicin, alkohol og andre sådanne kemikalier og toksiner og remover dem fra kroppen. Derfor, alt hvad du har lagt i din krop vil på et tidspunkt, og i en eller anden form, behandles af leveren.

Over tid, kan overdreven alkoholforbrug, overdreven rygning eller brug overdreven narkotika alvorligt skade din lever. Leversygdomme af enhver slags er utrolig farlig, da kroppen ikke kan fungere ordentligt uden en fungerende lever.

Rygning og Body

Rygning er skadeligt for stort set alle organer i kroppen. Der er over 60 kemikalier i cigaretrøg, der forårsager kræft i det menneskelige legeme. Disse kemikalier har potentiale til at påvirke og forstyrre alle dele af den menneskelige anatomi.

En generel forstyrrelser forårsaget af cigaretrøg er, at det nedsætter kapaciteten af ​​de røde blodlegemer til at transportere ilt til de vitale organer i kroppen, herunder leveren. Dette forhindrer ilt og næringsstoffer i korrekte beløb i at nå organer og leveren.

Rygning og leveren

Selvom cigaretrøg ikke direkte kommer i kontakt med leveren, er det indirekte påvirker leveren. Kemikalierne i cigaretrøg i sidste ende gøre deres vej til leveren. Disse kemikalier forårsager oxidativt stress på leveren, hvilket fører til skader på lever celler og fibrose.

Oxidativ stress er involveret i modningen af ​​alle organer i kroppen. Oxidation producerer frie radikaler, der skader cellerne i kroppen. Fibrose er udviklingen af ​​overskydende væv under kroppens forsøg på reparation af et organ eller væv. Dette svarer til arvæv, og det kan påvirke leveren.

De kemikalier, der er til stede i cigaretrøg forhindre leveren i at udføre sin primære funktion. Over tid, leveren bliver mindre effektive til at fjerne giftstoffer fra kroppen. Dette kan også forhindre den korrekte optagelse af medicin, som du kan tage for en bestemt sygdom. Hvis du lider af en leversygdom, kan rygning fremskynde den videre udvikling af denne sygdom.

The Aftermath

Selv hvis du har røget kraftigt i mange år, ville det stadig være i din bedste interesse at holde op. Rygestop kan vende de skadelige processer påbegyndt af cigaretrøg og forhindre yderligere forværring af din krop.

Related Articles