Hvordan virker Osteoporose påvirke kroppen?

October 27 by admin

National Osteoporosis Foundation rapporterer, at 10 millioner amerikanere har osteoporose og en anden 34 millioner er i risiko for at udvikle sygdommen. Osteoporose påvirker kroppen på en række måder.

Baggrund

Osteoporose er en sygdom, der gør knoglerne bliver mere porøst, hvilket gør dem mindre tæt. Sygdommen er mest almindelig hos kvinder og mere udbredt hos personer over 50 år.

knoglebrud

Som knoglerne mister densitet, bliver de mere sprøde. Som et resultat heraf er en enkel fald resulterer ofte i en brækket knogle, især i hoften.

Compression Brud

Ligesom andre områder af kroppen, rygsøjlen er sårbare over for virkningerne af osteoporose med patienter ofte udvikler kompressionsfrakturer, en tilstand, hvor hvirvlerne sammenbrud på hinanden. Compression frakturer forekomme i løbet af dagligdags aktiviteter som at bøje og løfte tunge genstande.

Udseende Ændringer

Med kompressionsfrakturer forårsaget af osteoporose, kan patienter faktisk miste højde som hvirvler bliver 15 til 20 procent tættere sammen langs rygraden. I nogle tilfælde frakturerne også forårsage kyphosis, en afrunding af rygsøjlen, der betegnes undertiden en humpback.

Smerte

Som osteoporose forværres, patienterne oplever ofte generaliseret knoglesmerter samt lokaliseret smerte i bestemte områder, såsom ryg, hofter, nakke, skuldre og fødder.

Tab af balance

Smerter fra knogleskørhed ofte forårsager patienter til at bevæge sig mere stift, hvilket har en negativ indvirkning på balancen. Dette bevirker ofte falder, hvilket på sin side forårsager frakturer, hvilket skaber en cyklus af smerte til frakturer til øget smerte inden patienter.

Related Articles