Hvordan til figur et barns Højde & vægtpercentil

October 12 by admin

Hvordan til figur et barns Højde & vægtpercentil


Vurdere et barns højde og vægt kan hjælpe dig med at sikre, at dit barn vokser i et sundt tempo. En måde at vurdere højde og vægt er at sammenligne disse målinger til percentil diagrammer. En fraktil diagram vil hjælpe dig med at sammenligne dit barns højde og vægt til de gennemsnitlige målinger af andre børn på samme alder og køn. Denne type analyse kan hjælpe dig forhindre potentielle sundhedstrusler som fedme.

Instruktioner

Måling

1 Placer dit barn med hans eller hende tilbage til en væg. Sørg for at dit barn står flat-footed med oprejst kropsholdning og ser lige frem.

2 Marker væggen på et niveau, der svarer til den øverste del af barnets hoved.

3 Mål fra gulv til mærket med et målebånd til at bestemme dit barns højde. Optag denne måling.

4 Instruer dit barn til at fjerne sko eller tunge beklædningsgenstande, så har ham eller hende stå på en skala. Optag denne måling.

Finding Percentil

5 Anskaf en vækst percentil diagram fra din læge, eller gå til en hjemmeside, der giver standardiserede vækst diagrammer, såsom Centers for Disease Control og Forebyggelse. Hvis du finder et diagram online, skal du klikke på kortet, der gælder for dit barns alder og køn.

6 Find dit barns alder langs den øverste eller nederste vandrette akse af diagrammet. Placer din finger eller en blyant på denne position.

7 Flyt din finger eller blyant nedad eller opad (afhængigt af, om du starter fra toppen eller bunden af diagrammet), indtil du når dit barns længde (højde) og vægt målinger på den lodrette akse. Det punkt, hvor alder og målinger krydser hinanden er dit barns percentil. Kig til højre side af diagrammet for at se det nummer, der svarer til percentil. For eksempel, hvis dit barns højde svarer til en linje, der har en 50 på den, betyder det, at dit barn er i den 50. percentil for højde, hvilket er præcis gennemsnittet.

Related Articles