Hvordan skal man behandle med bivirkningerne af kemo

April 23 by admin

Hvordan skal man behandle med bivirkningerne af kemo


Beskæftiger sig med bivirkningerne af kemo kan være udfordrende i bedste. Jeg håber, at nogle af disse tips vil hjælpe dig og din familie og venner, som du gå i gang på nævnte rejse.

Instruktioner

1 Den mest markante bivirkning af kemo er hårtab. Nogle tager dette på fuld kraft og bare klippe deres hår med det samme eller barbere deres hoveder i forventning om det uundgåelige hårtab. Andre bekæmpe det hvert skridt på vejen.

At lære at bruge tørklæder til kvinder er en fantastisk måde at beskæftige sig med hårtab. Nå betyder venner og familie kan hjælpe med at indsamle farverige eller yndlings tørklæder samt hatte, som patienten måske gerne før hårtab begynder.

Jeg kendte engang en gal, der barberede hendes hoved, da hendes søster gik gennem kemoterapi. De gik gennem hårtab sammen på den måde, og det var sådan en dyrebar gave. Pigerne var 17 og 18 på det tidspunkt, og ingen, der ikke kender dem rigtig vidste hvilken var patienten. Sikke en vidunderlig gave, som søster gav.

2 Kvalme og opkastning. Tal med din læge og kender bivirkningerne af den medicin, du vil tage. Hold en journal, som du går, så du vil vide, hvilke medikamenter tendens til at påvirke dig mere end andre.

Spis mindre måltider oftere. I stedet for 3 måltider om dagen prøve 6 måltider om dagen holde dem mindre og hyppigere ofte med til at afhjælpe de kvalmende følelser ledsaget af kemo.

3 Germ krigsførelse. Skarer og offentlige steder kan præsentere en udfordring for kemo patient. Med hvide blodtælling lave og bakterier på offentlige områder på en all time high det bare ikke mening at tage dig selv ud i offentligheden og udsætte dig selv for disse bakterier.

Lav en plan. Hvis du skal gå ud i offentligheden bære en maske. Send en betroet ven på et ærinde i stedet. Plan omkring de dage, hvor dine tæller vil være lav, og planlægger at have de dage derhjemme med sunde venner og familie.

Du behøver ikke helt at isolere dig selv, men gør brug den sunde fornuft.

4 Træthed. Få mere hvile efter behov. Du kan føle dig for træt til at gøre noget. Har en betroet ven eller et familiemedlem til rådighed til at hjælpe dig, hvis nødvendigt. Har simple opgaver, men intet kompliceret planlagt til dagene umiddelbart efter dine behandlinger.

TIPS

  • Dens okay at hænge et skilt på døren forklarer, at hvis nogen har været syg i de sidste 2 uger at behage ikke besøge, men snarere gå hjem og ringe.
  • Dens okay at fortælle folk, du er for træt til selskab.
  • Dens okay at blive hjemme og tage sig af dig selv.
  • Undgåelse folk med forkølelse og virus ikke altid forstået af andre. Lad det ikke få dig ned og ikke give efter. Det kunne være livstruende for dig.

Related Articles