Hvordan overbeviser en Bipolar Ægtefælle at få hjælp

December 7 by admin

Når nogen har bipolar lidelse, de typisk udviser alvorlige humørsvingninger. En måned en person kan være alvorligt deprimeret og endda selvmordstanker. Den næste måned, at samme person kunne være vågen i timevis, taler hurtigt om mange forskellige emner, eller lider af irritabilitet, høre stemmer eller se ting, som ikke er der. Bipolar mennesker har også en tendens til at engagere sig i risikobetonet adfærd, såsom ubeskyttet sex, hensynsløs kørsel, og købe sprees samtidig have en "manisk" episode. At være ægtefælle til en bipolar person gør præsentere nogle udfordringer, og en af ​​dem kan være overbevisende din elskede at få hjælp, ifølge bogen "Loving Nogen med bipolar lidelse" forfattet af Julie A. Hurtig og John D. Preston.

Instruktioner

1 Accepter, at når beskæftiger sig med en bipolar ægtefælle, kan det være nødvendigt at tage ansvaret for ting såsom at få lægehjælp til tider. Hvis din mand eller kone nogensinde bliver suicidal eller alvorligt manisk, tøv ikke med at ringe 911 for at få ham eller hende akut medicinsk behandling. Det kan spare din elskede ens liv.

2 Spørg din partner til at sidde ned og få en samtale med dig om hans eller hendes bipolar lidelse. Sådanne samtaler bør kun ske, når han eller hun ikke er i en alt for følelsesmæssig tilstand.

3 Fortæl din ægtefælle dine bekymringer for hans eller hendes mentale sundhed og sikkerhed uden forelæsninger eller kritisere. Prøv ikke at bruge "du" udsagn, da dette kan ses som angriber.

4 Opdrag jeres bekymringer om ubehandlet bipolar lidelse, såsom risikoen for selvmord, finansielle problemer, sundhedsspørgsmål på grund af overspisning eller for meget at drikke, og anholdelse fra adfærd, såsom hensynsløs kørsel. Du kan inkludere en nær ven eller et familiemedlem af din ægtefælle under sådanne samtaler, men altid sørge for, at tonen i forhandlingerne er ikke anklagende.

5 Medtag din ægtefælles terapeut eller en clergymember om en sådan støtteperson er allerede i hans eller hendes liv og er villig til at deltage i en intervention. En professionel og mere uvildig part kan være i stand til at guide din partner til at søge yderligere lægehjælp.

6 Spørg din partner til at søge lægehjælp under samtalen. Hvis din bipolar elskede gør en udnævnelse, forsigtigt, men fast insistere på, at du både går til lægen.

7 Lav et lægebesøg for din ægtefælle, hvis han eller hun nægter at gøre det, og der er ikke en umiddelbar krise ved hånden. Deltag i aftale med din partner. Uanset om du eller din ægtefælle lavet udnævnelsen, vil din familie læge sandsynligvis gøre en psykiatrisk pleje henvisning, hvis din elskede ikke allerede har en. Lægen kan være i stand til at ordinere noget medicin, mens du og din ægtefælle vente yderligere lægelige vurderinger.

8 Hold noter af humørsvingninger, datoer og særligt foruroligende adfærd såsom hensynsløs aktiviteter som binge drikke eller spise. Da der er to primære typer af bipolar lidelse, kan sådanne noter hjælpe læger gøre den korrekte diagnose og tilbyde den bedste behandling og psykoterapi.

9 Planlæg en masse sjove aktiviteter, som din ægtefælle nyder, såsom at gå ud til middag, ser en film i hjemmet eller på et teater, eller besøger en speciel weekend ferie sted. Dette vil hjælpe dig begge og hjælpe din ægtefælle i at indse, at selv når du er nødt til at foretage nogle medicinske beslutninger, du gør det ud af kærlighed og omsorg.

10 Opmuntre din bipolar partner til at tale frit om sine symptomer og lytte opmærksomt uden dom. Du kan blive foruroliget over nogle følelser, der kommer til udtryk, og kan have behov for at finde din egen terapeut eller support system til at håndtere dine følelser.

11. Vedligehold tålmodighed. Når din bipolar ægtefælle enten accepterer hjælpe eller er tvunget til at få det på grund af en krise, medicin og terapi tager tid til at arbejde. De også stole på din elskede opholder med hans eller hendes anbefalede behandlingsforløb. Du kan opmuntre din ægtefælle til at tage den medicin, men kan ikke tvinge det.

TIPS

  • Husk, at den endelige beslutning at få hjælp og følg medicinske instruktioner er din ægtefælles.
  • Aldrig forsøge at håndtere en bipolar person, der er ved at blive voldelig eller selvmordstanker på egen hånd. Disse situationer skabe en masse potentiel fare for dig, din ægtefælle, og andre, såsom de involverede børn og andre familiemedlemmer. Tøv ikke med at ringe 911, hvis det er nødvendigt.

Related Articles