Hvordan man genkender Voksen Attention Deficit Disorder

December 6 by admin

Mange voksne går ubehandlet for Attention Deficit Disorder (ADD), fordi de synes, det er bare et barns sygdom. De er ikke klar over, at de overvældende belastninger de kæmper er ikke en normal del af livet. Mange voksne syge, der er diagnosticeret og behandlet (mange uden stoffer) for ADD er forbavset over at indse, at forstå deres ADD vil gøre deres liv og arbejdspladser og relationer mere overskueligt og sjovere.

Instruktioner

1 Kend symptomerne på voksen ADD. Det er karakteriseret ved en manglende evne til at holde fokus og på opgaven, til at deltage på detaljer, at huske ting, de skal, eller at holde stille eller tavs. Ikke alle voksne med ADD er hyperaktive, men mange rapport følelse drevet til at gøre visse ting (selvom, igen, ikke nødvendigvis de vigtigste ting).

2 Forstå, at dem med ADD er ikke doven, dum eller ligeglade med deres problemer. De fleste sætte en enorm mængde tid og energi i at forsøge at få og bevare overblikket. De fleste personer med ADD er af over gennemsnittet intelligens.

3 Vid, at ADD sind ikke kan prioritere automatisk som andre kan. De skal gøre en indsats for at sortere gennem tanker, opgaver eller sanseindtryk at afgøre, hvilke ting er værd deres opmærksomhed og hvilke ikke. De betaler mere opmærksomhed end de fleste mennesker, men de får meget mindre ud af det.

4 Forstå skift i voksen ADD adfærd i modsætning til barndommen. Som voksne, dem med ADD tendens til at have flere interne (tænkning) symptomer end adfærdsmæssige dem. Derfor er de ofte går udiagnosticeret i mange år. Så meget af deres kamp er ført bag kulisserne, at de ikke ofte indse, at dette ikke er normalt for andre.

5. Vid, at dem med ADD problemer ofte har meget lavt selvværd. De har tendens til at føle, at de er dumme, dovne eller uduelige på en eller anden måde. De kan have problemer med relationer på grund af det.

6 Erkend, at voksne med ADD har en hjerne kemi problem. Det går ikke væk (selvom børn med ADD sommetider vokser dens symptomer når de bliver ældre), men der er masser, der kan gøres for at gøre livet lettere. Lære nye måder at gøre tingene og få så meget ekstern organisation (kalendere, dag planlæggere, skab og skuffe arrangørerne), som du vil, kan hjælpe en hel del. Hvis du tror du kan have voksen ADD, gå og blive testet af en professionel. (Der er mange, mange forskelle i diagnoser, og du skal kende dine styrker og svagheder at virkelig få styr på det. Dit liv kan kun få lettere.

TIPS

  • Må ikke bebrejde dig selv for din ADD. Søg efter måder at løse tingene i stedet.
  • Støttegrupper fungerer særdeles godt for voksne med ADD. Det er validering bare at vide, at du ikke er alene.
  • Fejr dine sejre og sværger at aldrig igen slå dig op for ikke at få det i orden.
  • Må ikke diagnosticere dig selv. Du kan virkelig ikke få den hjælp du har brug for uden at vide præcis, hvilken kombination af styrker og mangler, du har at arbejde med.
  • Vær ikke bange - liv handler om at få så meget bedre for dig!

Related Articles