Hvordan man behandler femte sygdom

August 27 by admin

Hvordan man behandler femte sygdom


Femte sygdom (erythema infectiosum) er også kendt som den lussing kind sygdom, fordi det typisk forårsager en rød udslæt i ansigtet, som senere spreder ned i kroppen. Primært forekommer i barndommen, at sygdommen generelt producerer milde symptomer, der ofte består af hovedpine, let feber og en løbende eller tilstoppet næse. Disse symptomer manifestere omkring en uge til 10 dage før udslæt vises.

Instruktioner

1 Hold den berørte barn i skole. behøver ikke at blive holdt hjemme fra skole, medmindre de føler sig syge Børn med femte sygdom. På det tidspunkt udslæt, de ikke længere smitsom.

2 Giv barnet en vanilie bad hvis udslæt forårsager kløe. En kommerciel havregryn bad kaldet Aveeno er fremragende, og vil ikke tilstoppe din drain. Hvis du bruger almindelig havregryn, sætte det i en nylonstrømpe, og hold den under rindende badevandet.

3 Brug mild lotion til at hjælpe med at lindre kløe. Undgå noget med parfume, som kan irritere huden yderligere.

4 Brug ibuprofen eller paracetamol for at reducere feber, ømhed og smerter.

5 Hold barnet ud af solen og væk fra overdreven varme, mens udslæt er til stede. Sollys, varme, motion og stress kan også genaktivere udslæt, når den er falmet.

TIPS

  • Den udslæt normalt svinder i en til tre uger.
  • Andre symptomer, der kan forekomme, omfatter hævede kirtler, røde øjne, ondt i halsen, diarré og usædvanlige udslæt, der ligner vabler eller beskadigelser.
  • Der findes ingen vaccine til femte sygdom, og ligesom andre børnesygdomme, det inficerer et barn kun én gang. Hvis du har haft det én gang, du er immun for livet.
  • Undgå aspirin i børn under 18 på grund af risikoen for Reyes syndrom.
  • Undgå eksponering for sygdommen, hvis du er gravid og er usikker på din immunitet. Hvis du er gravid og har et sygt barn i hjemmet, vaske dine hænder ofte og undgå deling spise redskaber og drikkeglas.
  • Hvis symptomerne vedvarer, eller hvis du har specifikke medicinske tilstande eller bekymringer, skal du kontakte en læge. Denne information er ikke tænkt som en erstatning for professionel lægelig rådgivning eller behandling.

Related Articles