Hvordan man behandler en næseblod

November 2 by admin

Beskæftiger sig med en næseblod er noget, som næsten ethvert individ har oplevet på et tidspunkt i hans eller hendes liv. Blødning fra en eller begge næsebor er ikke altid let at stålsatte, men kan behandles gennem en række methods.Nosebleeds kan være forårsaget af vejrtrækning meget tør luft irritation, skader samt allergier og sygdomme. Nogle gange kan en persons næse bløder uden synlig grund. Næseblod opleves af alle aldersgrupper og køn, men er mere almindeligt ses hos børn end adults.Learning hvordan man korrekt behandle en næseblod kan hjælpe med at lindre åndedrætsbesvær samt at forebygge eller mindske chancerne for komplikationer, såsom alvorlig blodtab.

Instruktioner

1 Vær opmærksom på blod fosser eller streaming fra næsen, ofte forårsaget af hårdt spil og sportsaktiviteter. Det første skridt til at behandle og stoppe næseblod er at knibe næseborene sammen. Bøj hovedet bøjet fremad. Aldrig læne hovedet bagover, da dette kan medføre blod til at løbe ned i halsen og forårsage kvælning eller utilsigtet aspiration af blod i lungerne.

2 Påfør ispose eller en kold komprimere til næsen samtidig opretholde pres, hvis det er muligt. Dette vil bidrage til at mindske hævelse og også langsom blodgennemstrømning ved at bremse cirkulation.

3 Slip næsen trykket efter ca. 10 minutter. Dette vil give tid for blod til at starte koagulation. Vent i cirka 30 sekunder. Prøv at tale med at sikre, blødningen er stoppet. Du må ikke blæse din næse! Hvis blødningen fortsætter, eller stopper for et stykke tid, og derefter fortsætter, gentag processen. Hvis blødningen ikke stopper efter to eller tre forsøg, eller hvis blodgennemstrømningen er alvorlig, besøge en læge så hurtigt som muligt.

4 Undgå at sluge noget blod. Dette kan fremkalde en gag refleks og også forårsage kvalme i mange individer. Når blødningen er stoppet, kan du meget forsigtigt tørre blod væk fra næsebor, men igen, undgå at blæse din næse i flere timer. Når du gør første forsøg på at blæse din næse, gør det meget forsigtigt for at forhindre genåbning områder, der er begyndt at helbrede.

TIPS

  • Husk ikke at vippe hovedet bagover, når de forsøger at stålsatte blødning.
  • Hvis blødningen er mild til moderat, udføre selv-behandling. Men søge hjælp hos en medicinsk facilitet hurtigst muligt, hvis blødningen er svær og viser ingen tegn på opbremsning. Undgå at tale, mens man venter, før blødningen aftage, og ånde langsomt og jævnt gennem munden.

Related Articles