Hvordan man behandler Emfysem

June 24 by admin

Hvordan man behandler Emfysem


Emfysem er en af ​​tre sygdomme, der er nævnt som kronisk obstruktiv lungesygdom. Emfysem er forårsaget af skader på luftens sække, som regel fra at ryge. Luftvejene mister deres elasticitet og bliver i løbet af oppustet. Det gør det svært at få luft ind og ud. Symptomerne omfatter åndenød, hoste med opspyt produktion, hvæsen og træthed. Det er en kronisk sygdom, men der er måder at behandle emfysem som forbedrer livskvaliteten.

Instruktioner

1 Har test udført for en korrekt diagnose. Testene at spørge om, er en serie af vejrtrækning test kaldes en lungefunktionen test. Også en arteriel blodgas bør udarbejdes for at måle kuldioxid og ilt i blodet. En kiste x-ray bør medtages.

2 Få en henvisning til en pulmonologist. En lunge specialist vil være bedre egnet til at styre din emfysem end en praktiserende læge. Skriv ned nogle spørgsmål at spørge din pulmonologist om medicin, livsstilsændringer og måder at reducere symptom flare-ups.

3 Tag vejrtrækning behandlinger. Bronkodilatatorer er medicin, der hjælper åbne luftvejene gør vejrtrækning lettere. De kan tages gennem en forstøver eller en inhalator med afmålte doser. En anden måde at behandle emfysem er med inhalerede steroider. De hjælper med at reducere hævelse af luftvejene.

4 Tilmeld dig i et pulmonal rehabiliteringsprogram. Spørg dig læge eller ringe til et lokalt hospital for at finde en. Hos rehab vil du motion og har vitale tegn såsom ilt niveau og puls overvåges. De vil hjælpe dig med at opbygge din træning tolerance. Dette vil hjælpe med dagligdags aktiviteter.

5 Gør spidsede læbe vejrtrækning. Inhale gennem næsen langsomt til en optælling af tre. Pung dine læber, som om du kyssede nogen. Udånder langsomt for en optælling af seks gennem spidsede læber. Denne type vejrtrækning teknik behandler emfysem ved at øge udånding tid, og at få fanget luft ud.

6 Eliminer lunge irritanter. Rygning bør stoppes. Andre lunge irritanter er parfumer, støv og skimmelsvampe. Gør dit bedste for at befri dit hjem af disse irriterende.

7 Lær hvordan du gør bryst slagtøj og postural dræning. Ligger i visse stillinger hjælper drain slim. Bryst slagtøj gøres ved cupping din hånd og let at ramme brystet over hver del af din lunge. Begge teknikker hjælper dig hoste op slim. Spørg din læge forud for at forsøge enten teknik.

TIPS

  • Vask dine hænder ofte og undgå tæt kontakt med mennesker med luftvejssygdomme. Kom godt i en kold eller sinus infektion kan forårsage en opblussen af ​​emfysem symptomer.

Related Articles