Hvordan Læger Test for Herpes?

February 19 by admin

Hvordan Læger Test for Herpes?

virus Kultur

En type herpes test involverer lægen tage en prøve af væsken fra et sår med en vatpind eller et stykke vat. Prøven anbringes derefter i en dyrkningsskål og testet for at se, om herpes virus er til stede. Denne test er den mindst pålidelig form for herpes test, og nogle gange giver et negativt testresultat, selv når herpesvirus er til stede.

antigen Test

Antigener er stoffer, der forårsager vores immunsystem til at reagere på dem. I et herpesvirus antigentest celler opsamlet ved skrabning en øm og derefter se på cellerne opsamlet i skrabende proces under et mikroskop. Eventuelle herpes antigener, der kan være til stede i cellerne kan identificeres for at bestemme, om herpes virus er til stede.

PCR Test

Almindeligvis kaldes en PCR-test, en polymerase kædereaktion test kan anvendes til at teste for herpes virus. I denne test, blod, spinalvæske eller fluid fra inde i en øm opsamles. Fordi virus er levende ting, de har en unik DNA. PCR-test kigge efter dette DNA for at bestemme om herpes virus er til stede, En fordel ved en PCR-test er, at det kan skelne mellem herpes simplex virus type 1 (forkølelsessår) og 2 (genital herpes). Denne test virker bedst på spinalvæske, og er sjældent udført på fluid opsamlet fra sår selv.

antistoftest

Immunsystemet skaber proteiner kaldet antistoffer til at bekæmpe infektioner, der angriber kroppen. Forskellige antistoffer er skabt til at bekæmpe forskellige infektioner. Blodprøver kan anvendes til at bestemme, om antistofferne for herpes virus er til stede i blodbanen. Desværre, kan antistof-test ikke se forskel mellem en aktiv herpes-infektion og en gammel infektion. Antistoffer kan endnu ikke være til stede, hvis herpes-infektion er meget ny.

Related Articles