Hvor gammel er for gammel til Bypass Surgery?

October 30 by admin

Hvor gammel er for gammel til Bypass Surgery?


Gribende smerte river på tværs af brystet, hver gang du klatre op ad trappen. Røntgenbilleder vise dig kan være en kandidat til hjerte bypass operation.

Men hvis du er 75 år eller ældre, behøver du tør tage risikoen?

Alder er bestemt en overvejelse for en sådan anstrengende kirurgi. Forskning viser ældre mennesker er mere tilbøjelige til at dø under eller efter operationen end yngre patienter. Og ældre patienter, der overlever en bypass kan forvente længere inddrivelse gange.

På den anden side, en undersøgelse offentliggjort for nylig i Journal of American College of Cardiology siger bypass operation er ikke kun for de unge. Ældre mennesker kan se forbedringer i deres livskvalitet, også.

"Vores undersøgelse var virkelig et forsøg på at give nogle indsigt i, hvad er fordelene ved denne behandling" for ældre patienter, siger Dr. John Spertus, en professor i medicin ved University of Missouri-Kansas City. Spertus fungerer også som direktør for hjerte-kar-resultater forskning på Mid America Heart Institute of St. Lukes Hospital i Kansas City.

Koronararteriebypasskirurgi er en større operation for at genoprette blodgennemstrømningen og ilt til hjertet. Patienter med mindst én tilstoppet arterie kan være kandidater til kirurgi, som indebærer fjernelse af en sund fartøj fra en anden del af kroppen, og bruge det til at foretage en omvej omkring blokeringen.

Øget blodgennemstrømning til hjertet kan lindre smerter i brystet og reducere risikoen for hjerteanfald.

American College of Cardiology (ACC) og American Heart Association (AHA) Sidst opdateret nationale retningslinjer for bypass-operation i 1999. Den fælles ACC / AHA taskforce konkluderede, at alene alder ikke bør være en faktor i at rådgive imod bypass-operation, hvis den lange -term fordele ses som opvejer risikoen for kirurgi.

Alligevel er beslutningen om at hente kniven og operere på en patient er meget individualiseret. Mens kirurger kan henvise til disse nationale retningslinjer, deres fortolkninger af disse retningslinjer varierer meget, siger forskerne.

Spørgsmålet om, om der skal udføres bypass på f.eks octogenarians er virkelig enestående til Amerika, bemærker Dr. David B. Nash, formand for afdelingen for sundhedspolitik på Jefferson Medical College i Philadelphia.

"Intet andet land har omgå på 85 år årige," siger han. "Det er en ressourceallokering problem."

For at se, hvor godt de ældre klarer, Spertus og hans kolleger spurgte 690 personer under koronar bypass-operation for at vurdere deres livskvalitet og fysisk funktion før operation og et år senere. Et hundrede Seksoghalvtreds af dem var over 75.

Forskerholdet også bedt de første 224 frivillige til at gennemføre månedlige spørgeskemaer i de første seks måneder efter operationen.

Af de 16 kirurgi dødsfald, der fandt sted, fire involverede ældre patienter. Dødeligheden for de ældre var 2,6 procent, lidt højere end satsen for yngre mennesker. Patienter over 75 var også mere tilbøjelige til at dø i år efter operationen end under 75.

Men på trods af en langsommere opsving periode, folk over 75 klarede sig lige så godt som den yngste gruppe, realisere lignende lindring af symptomer, forbedring i fysisk funktion, og livskvalitet.

Hvad er fortsat uklart, er, hvordan ældre mennesker, der har bypass billetpris sammenlignet med folk i deres aldersgruppe, der forfølger alternativer til kirurgi, såsom angioplastik, siger Edward Hannan, formand for afdelingen for sundhedspolitik, ledelse og adfærd ved University of Albany School of Folkesundhed i Albany, NY

Ideelt, siger han, er der behov for mere forskning for at sammenligne resultater på et år fem år og 10 år efter procedurerne. Sådanne undersøgelser bør se på dødeligheden, komplikationer, behov for revaskularisering, og langsigtede overlevelse.

Så baseret på hvad der er kendt, som gør en god kandidat til bypass-operation?

Generelt folk, der virkelig generet af symptomerne på angina er gode kandidater, siger Spertus. "Det vigtigste spørgsmål er," Er jeg kommer til at føle sig bedre efter operationen, end jeg gør nu? " "

Patienter overvejer bypass bør også sørge for at deres læger har udelukket kirurgiske alternativer, ligesom angioplastik med stent, kirurger sige.

Desuden bypass kandidater, der lider af andre sundhedsmæssige problemer, såsom lungesygdom og diabetes, skal informeres om den øgede risiko for, at kirurgi udgør for dem, siger Dr. Thomas Nicosia, direktør for kardiologi på St. Francis Hospital, en hjerte speciale hospital i Roslyn, NY

Kardiologer bør også nøje overveje, om at forsøge bypass på patienter med neurologisk svækkelse, der har lidt et slagtilfælde eller er mildt senil. "Livskvaliteten og traumer af kirurgi kan ikke fuldt ud forstået af patienten," Nicosia forklarer.

Nash rådgiver patienter til at vælge et hospital, der gør en rimelig mængde af sådanne operationer om året. "For mig, ville det være 200 tilfælde eller mere," siger han.

Patienter bør også mødes med operativsystemet hold før operationen og stille spørgsmål om post-kirurgi komplikationer og dødelighed for deres specifikke aldersgruppe, tilføjer han.

"Disse oplysninger bør være let tilgængelige," Nash insisterer. "Hvis det ikke er, rotere 360 ​​grader og gå ud af kontoret."

Related Articles