Hvis Cigaretter er omkring, Teens flest rygere

June 21 by admin

Hvis Cigaretter er omkring, Teens flest rygere
Det lyder indlysende, men en ny undersøgelse viser nu det: Hvis cigaretter er let tilgængelige, især i hjemmet, er mere tilbøjelige til at ryge teenagere.

I to undersøgelser afstand af et års tid, forskere fra San Diego State University adspurgte 478 7. og 8. gradere, 12 til 15 år, som aldrig havde prøvet cigaretter, ikke engang et pust, bede dem først, hvordan tilgængelige cigaretter blev og derefter, om de havde besluttet at prøve at ryge.

På den etårige mærke, rapporterede 6,3 procent af de studerende at have prøvet en cigaret. Når andre betingelser var indregnet, fandt forskerne, at de teenagere, der havde mere adgang til cigaretter fra forældre og tilbud af røg fra andre voksne var mere tilbøjelige til at prøve at ryge i denne et år.

"Det vigtigste resultat her er den rolle, som den sociale adgang," siger James. F. Sallis, professor i psykologi ved San Diego State og en af medforfatterne af undersøgelsen, offentliggjort i nummer af American Journal of Health Behavior i januar / februar. Ved social adgang, betyder, at han tilgængeligheden af ​​cigaretter, enten fordi forældrene ryger dem regelmæssigt, og de er omkring huset, eller fordi andre voksne tilbyder teenagere en cigaret.

"Vi har kendt i lang tid at have forældre, der ryger, er en risikofaktor," tilføjer han. "Men vi vidste ikke hvorfor."

Forskerne spekulerede det kunne være modellering - det forhold, at forældre, der ryger måske billiger teen rygning - eller blot tilgængeligheden af ​​cigaretter i en husstand, hvor forældrene ryger.

"Det ser gerne, at det punkt, tilgængelighed, er en vigtigste problem," Sallis siger. "Modeling kan være vigtigt, også."

Men forældrenes godkendelse kan ikke være så højt på listen.

Børnene i undersøgelsen, der fandt det let at få cigaretter fra omkring huset var ikke nødvendigvis at få almisser, forfatterne understrege.

Mere end 99 procent af de studerende sagde, at deres forældre ville være ked af deres rygning. Så spekulationer er, at de studerende, der fandt cigaretter rundt i huset var tyveri dem fra deres forældres forsyninger.

Forfatterne konkluderer, at ud fra et folkesundhedsperspektiv, at mediekampagner afskrække voksne tilbyde cigaretter til mindreårige kan anses og måske hjælpe teen rygning problem.

De fleste daglige rygere begynder at ryge før alder 18, flere undersøgelser bekræfter, og forhindre teenagere begynder at ryge cigaretter i første omgang er en vigtig prioritet for folkesundheden.

En californisk psykolog, der er ekspert i vanedannende adfærd, siger, at konstateringen i San Diego State undersøgelse giver mening, og at det afspejler hvad der er kendt fra undersøgelser alkohol; at øget tilgængelighed øger chancerne for folk drikker eller drikker for meget.

"Tilgængelighed er et centralt emne" i at forklare, hvilke faktorer bidrager til mennesker, der tager op vaner såsom at ryge og drikke alkohol, undertiden i store mængder, siger A. Thomas Horvath, der kører Praktiske Recovery Services, en afhængighed behandling center i La Jolla.

Sallis siger hjemmeopgave point for forældre, der ryger, er, at de skal være mere opmærksomme på, hvordan tilgængeligheden påvirker deres børns beslutninger om at ryge.

"Lad ikke cigaretter liggende rundt," rådgiver han. "Hold dem i en pakke. Riv op røget dem, så der ikke er en tredjedel af en røv venstre [der kan tændes igen og røget]."

Horvath enig. »Hvis du ikke ønsker dine børn til at ryge, skal du være særlig opmærksom på tilgængeligheden [af cigaretter i dit hjem]," siger han.

Hvad skal man gøre

For information om teenagere og tobak, besøge amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse eller Ministeriet for Sundhed og Human Services.

Kilder: A. Thomas Horvath, ph.d., psykolog, formand, praktiske Recovery Services, La Jolla, Californien; James F. Sallis, Ph.D., professor, psykologi, San Diego State University, San Diego, Californien; Januar / februar 2003 American Journal of Health Behavior

Related Articles