Hvad skal man gøre for helvedesild?

September 7 by admin

Helvedesild eller herpes zoster, er en sygdom, som skyldes den samme virus, der forårsager skoldkopper. Symptomer omfatter en kløende udslæt, der almindeligvis opstår langs ribbenene fra midten af ​​ryggen til brystbenet, men kan forekomme overalt på kroppen. Ifølge Mayo Clinic, enhver, der nogensinde har haft skoldkopper er i fare for at udvikle helvedesild. Læs mere om hvad du kan gøre, hvis du har helvedesild.

antiviral medicin

Tidlige symptomer på helvedesild kan omfatte feber, kulderystelser, ømhed, muskelsmerter, træthed, depression, smertefulde lymfeknuder og hovedpine. Det første tegn på udslæt manifesterer sig som små væskefyldte blærer. Disse blærer kan brænde, snurre eller kløe. Lav en aftale med det samme med en læge, hvis du begynder at føle tegn på helvedesild. En læge vil typisk ordinere en antiviral medicin, såsom Zovirax, Famvir og Valtrex. For at disse medikamenter skal være effektiv, tage dem inden for de første 72 timer efter opdager symptomer. Hold en ordination af antiviral medicin handy for tilbagevendende episoder af helvedesild.

Anti-inflammatoriske lægemidler og smerte relievers

Prednison er et anti-inflammatorisk medicin for at reducere hævelse. Dette stof hjælper også forebygge udviklingen af ​​postherpetisk neuralgi. Postherpetisk neuralgi er en tilstand karakteriseret ved kløende, brændende eller stikkende smerte på det område, der engang havde helvedesild udslæt --- en uheldig påmindelse om, at helvedesild virus dvæler efter blærer er gået væk. Nogle svære tilfælde af helvedesild og postherpetisk neuralgi kræver en recept af opioider til at lindre smerter. Andre lægemidler omfatter lidocain plastre, antikonvulsiva og antidepressiva.

Hjem Behandling

Soak i et køligt bad at dulme smerten af ​​vabler eller sætte våde papirservietter i fryseren i fem minutter og læg dem på udslæt. Havregryn sæbe kan hjælpe med at reducere blister smerter. Brug et anti-klør fløde ligesom Aveeno anti-kløe lotion, Calamine eller cortizone-10. Den kløen kommer fra din krop frigive histaminer som en reaktion på virussen. En oral antihistamin vil medvirke til at reducere kløe. For generende blærer, der er omkring den bryder ud, let at anvende aloe vera gel. De fleste kiosker eller helsekost butikker bære denne naturlige smerte afhjælpe. Undgå at ridse eller gnide udslæt. Komplikationer som infektioner kan opstå, hvis du ridse vabler.

Helvedesild

Generelt vil helvedesild gå væk af sig selv efter et par uger. Helvedesild er ikke smitsom. Desuden forekommer de fleste herpes zoster udbrud kun én gang. Medmindre, har du haft skoldkopper kan du ikke få helvedesild. en person, der aldrig har haft skoldkopper, kan dog kontrakt skoldkopper hvis de udsættes for helvedesild virus.

Related Articles