Hvad man skal gøre ved en Shingles Rash

May 19 by admin

Hvis du er en voksen, der ikke havde skoldkopper som barn, du er i risiko for at udvikle helvedesild som voksen. Du er også på et højere risiko for at udvikle helvedesild, hvis du har et svækket immunforsvar. Helvedesild er en virusinfektion, der forårsager en meget smertefuld udslæt. Udslættet strækker sig fra midten af ​​ryggen på tværs af brystet. For at forhindre denne sygdom, kan du anmode om en vaccine fra din læge. Hvis du har små børn, er det sandsynligt, at de allerede er beskyttet gennem barnets vaccinationer.

Hvad er årsagen til helvedesild?

Ifølge Mayo Clinic, er helvedesild forårsaget af den samme virus, der forårsager skoldkopper - varicella-zoster virus. Det er ikke livstruende, men kan være meget smertefuldt. Helvedesild kan føre til en tilstand kendt som postherpetisk neuralgi, der forårsager huden til at forblive følsom i måneder eller måske år efter helvedesild infektion aftager.

Hvad er symptomerne på helvedesild?

Det første symptom er ekstrem smerte i nogen del af kroppen, efterfulgt af udslæt, som normalt er ensidig. Udslættet løber på tværs ryggen rundt til brystet. Det kan forekomme på andre dele af kroppen, såsom din nakke og ansigt så godt. Den udslæt sidst danner blærer, der bryder og skorpe over som betingelse skrider frem. Andre symptomer omfatter alvorlige smerter, kløe, svie i andre dele af kroppen, hovedpine og mavepine. Denne tilstand kan blive videregivet til andre, der ikke har haft skoldkopper som barn ved blot at komme i kontakt med de åbne sår.

Hvad skal du gøre, når du har udslæt?

Når du først udvikle smerte, vil du sandsynligvis ikke ved, at du har helvedesild. Når du udvikler udslæt, kan du har mistanke om skoldkopper, som udslæt ligner meget. Du bør kontakte din læge for en diagnose, så du kan begynde behandling. Det centrale er at begynde behandling tidligt at hjælpe forkorte sygdommen. Din læge vil bruge en flerstrenget tilgang til at hjælpe dig med at få bedre hurtigt.
Først vil din læge ordinere høje doser af et antiviralt lægemiddel, såsom Zovirax, Valtrexor eller Falmvir. Disse medikamenter fungerer bedst, når de er startet tidligt i sygdommen, normalt inden for 72 timer de første tegn på udslæt.
Anvendelse af anti-inflammatoriske lægemidler, såsom et corticosteroid som prednison hjælper med at reducere inflammation. De kan også medvirke til at reducere din risiko for at udvikle postherpetisk neuralgi.
Du kan også gives stærke smertestillende såsom narkotika som opioider at lindre smerter fra helvedesild. Hvis smerten fortsætter efter udslæt aftager, har tricykliske antidepressiva eller nogle antikonvulsiva vist sig at være nyttigt. En topisk salve indeholdende lidocain kan også anvendes.

Related Articles