Hvad er tegn og symptomer på Female Urinvejsinfektion?

January 12 by admin

Hvad er tegn og symptomer på Female Urinvejsinfektion?


Urinvejsinfektioner er så almindelige, at de fleste af os vil opleve mindst én under vores levetid. Spædbørn, ældre og gravide kvinder er alle særligt tilbøjelige til at pådrage urinvejsinfektioner. Selvom symptomerne kan være smertefulde eller ubehagelige, behandlingen er relativt let, hvis du kan fange symptomerne tidligt.

Kvinder og urinvejsinfektioner

Kvinder er altid mere tilbøjelige til at få urinvejsinfektioner end mænd på grund af den måde, deres anatomi er struktureret. I modsætning til en mandlig, en kvindelig urinrøret, den kanal, hvorigennem urinen forlader kroppen, er placeret i umiddelbar nærhed af hendes anus. Urinvejsinfektioner opstår, når bakterier, der normalt findes på huden, i afføringen eller i tarmkanalen spredes ind i urinvejene gennem urinrøret. Kvinder er også mere tilbøjelige til at urinvejsinfektioner end mænd, fordi under sex bakterier, som findes på huden kan overføres fra den mandlige penis til den kvindelige vagina. Derfra kan det arbejde sig ind i urinrøret.

dysuri

Det første tegn på en urinvejsinfektion er ofte dysuri. Dysuri er den medicinske betegnelse for smertefuld vandladning. Du kan opleve en brændende fornemmelse eller kramper smerter, når du forsøger at tisse. Det sker, fordi de bakterier, der har indtastet din urinrøret nu er irriterende urinrøret s foring. Når urinen ramte irriteret urethra, er resultatet en smertefuld brændende.

Øget vandladning

En anden almindelig symptom på urinvejsinfektion hos kvinder er en pludselig stigning i trang til at tisse. Dette sker, fordi urinvejene forsøger at skylle bakterierne ud. På den anden side, kan du opleve, at du har problemer urinating overhovedet. Du kan føle en intens trang til at tisse, men ingen urin kommer ud. En gravid kvinde oplever dette symptom oftest fordi hendes forstørrede livmoder presser ned på hendes blære. Dette fanger urin inde og inviterer bakterieinfektion.

Lavere Krop Pain

Urinvejsinfektioner kan være meget smertefuldt for kvinder. Udover den smertefuld vandladning, kan du også føle en brændende eller kramper i dit bækken eller nederste del af ryggen. Smerten i dit bækken er fra de bakterier, der har indgivet i blæren og forårsagede irritation. Hvis du oplever lænden brændende eller smerter, er det et tegn på, at dine nyrer er ved at blive irriteret, også. Du bør være særligt bekymret over nyre smerte, fordi det betyder, at infektionen har rejst yderligere op dit urinvejene.

Usædvanlige Urin

Din urinvejene vigtigste produkt er urin, så eventuelle pludselige ændringer i din urin kan også være tegn på en urinvejsinfektion. Din urin kan være mørkere end normalt, eller kan være uklar. I nogle tilfælde kan du tisse blod når du har en urinvejsinfektion. Særligt ildelugtende eller bidende lugtende urin er endnu et tegn på en urinvejsinfektion. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, bør du kontakte din læge.

Related Articles