Hvad er Søvnløshed?

January 31 by admin

Søvnløshed påvirker mere end blot en persons evne til at få en god nats søvn. Betingelsen, en af ​​de hyppigste problemer, som patienterne rapporterer, kan føre til en væsentligt mindre produktive og fornøjelig liv, ofte på grund af kontinuerlig træthed, eventuel dårligt helbred og tilbagevendende negative følelsesmæssige tilstande. Heldigvis selv svære tilfælde af søvnløshed kan behandles med adfærdsændringer, medicin, terapi eller en kombination af de tre muligheder.

Beskrivelse

Antallet af timers søvn er nødvendig hver dag varierer fra person til person. Som et resultat, er søvnløshed ikke diagnosticeret baseret på, hvor meget søvn en person får, men snarere hendes opfattelse, at mængden af ​​søvn hun får er utilstrækkelig eller utilstrækkelig kvalitet. Grunde, der kan understøtte opfattelsen omfatter stadig føler trætte efter at vågne op, har problemer med at falde i søvn, sover ikke så længe som ønsket, og vågne op ofte og har svært ved at gå tilbage til at sove. Ifølge Mayo Clinic, lider ca. 33 procent af alle voksne af søvnløshed på et givet tidspunkt.

typer

De tre hovedkategorier af søvnløshed er forbigående, intermitterende og kronisk. Forbigående søvnløshed er kortsigtet og varer overalt fra en nat til flere uger. Periodisk søvnløshed er både kortsigtet og sporadisk, med søvnproblemer opstår kun lejlighedsvis.

Kronisk søvnløshed er langsigtet, med søvnløshed vedvarer i en måned eller mere og på tre eller flere nætter hver uge. Den tredje type kan opdeles i to yderligere kategorier: primær søvnløshed, som ikke skyldes en helbredstilstand, og sekundær søvnløshed, som er resultatet af en helbredstilstand eller andre faktorer, såsom en medicinsk problem (for eksempel astma) eller et miljøspørgsmål (for eksempel en støjende sovende placering).

Diagnose

Læger bestemme, om søvnløshed er til stede ved at udfylde en rutinemæssig fysisk undersøgelse og sygehistorie at hjælpe med at identificere potentielle kilder til en sovende problem. Sommetider læger også bede patienterne til at registrere deres søvnmønster i en søvn dagbog. De kan foreslå visse prøver, også, såsom en blodprøve til screening for medicinske problemer, eller observation på en overnatning søvn center til overvågning af fysisk aktivitet under søvn, såsom hjernebølger og øjenbevægelser.

Behandling

Både intermitterende og forbigående søvnløshed kræver normalt ingen behandling, fordi de ofte forsvinde på egen hånd inden for flere dage, typisk efter en adfærdsændring, såsom at sove med ørepropper til at blokere ud lyde fra støjende omgivelser.

Men effektiv behandling for kronisk søvnløshed er en flertrins proces, der involverer at diagnosticere eventuelle underliggende psykiske eller fysiske lidelser og behandle dem; identificere adfærdsmæssige eller miljømæssige faktorer, der bidrager til dårlig søvn og fjerne eller reducere dem; tage ordineret sovepiller i en begrænset mængde tid til at fremme en bedre søvn, hvis det er nødvendigt; og forsøger en form for terapi for at ændre adfærd til langsigtet undgåelse af søvnløshed.

Adfærdsmæssige behandlinger omfatter afslapning terapi til at undervise en Insomniac hvordan man kan reducere stress før sovende; stimulus kontrol, eller renovering af Insomniac at knytte seng med søvn ved at bruge det kun til det formål og køn; og kognitiv terapi til at træne en Insomniac hvordan til at sove bedre ved at tænke på positive ting i stedet for at bekymre sig om søvnløshed.

Forebyggelse

Forebyggelse søvnløshed er ofte et spørgsmål om at vedtage en sund livsstil praksis, såsom at udøve regelmæssigt; undgå alkohol, koffein og nikotin natten eller helt; spiser ikke mindre end tre timer før sengetid; og gå i seng og vågne op på samme tidspunkt hver dag for at etablere en rutine, betingelser kroppen til at sove. Insomniacs bør også komme ud af sengen, hvis de ikke falder i søvn efter en rimelig tid, og først vende tilbage, når de bliver søvnig igen.

Related Articles