Hvad er forskellen mellem en Gær Infektion & en blære infektion?

January 12 by admin

Hvad er forskellen mellem en Gær Infektion & en blære infektion?


Gær infektioner og blære infektioner har mange ligheder. Begge påvirker kønsdelene, og begge findes oftest hos kvinder. Nogle af deres symptomer selv overlapper hinanden. Men disse to forhold påvirker helt forskellige kropslige systemer og behandles af særskilte midler. Forstå hvorfor blære infektioner og gær infektioner er forskellige midler først forstå, hvad hver enkelt er.

Svampeinfektion

En gær infektion er en betændelse i vagina på grund af tilstedeværelsen af ​​nye gær eller en stigning i gær, der allerede var der. Antallet en symptom på en gær infektion er kløe i det vaginale område. Du kan også opleve brændende, smertefuld samleje eller smertefuld vandladning. I nogle, men ikke alle, tilfælde er der en lugtfri, hytteost-lignende udflåd forbundet med en gær infektion.

Hvis du oplever disse symptomer, se din sundhedspleje udbyder, som vil tage en skrabning fra dine vaginal vægge. En laboratorieanalyse vil give dig en konkret diagnose. Din læge vil normalt skrive en recept eller foreslå en over-the-counter svampedræbende creme, der kan anvendes topisk. Nogle svampedræbende medicin kan indtages oralt.

blære infektion

En blære infektion (også kaldet en urinvejsinfektion eller blærebetændelse) er en betændelse i urinvejene forårsaget når bakterier spredes fra huden, tarmkanalen eller afføringen ind i urinrøret, den kanal, hvorigennem urin udskilles fra kroppen. Et af de første tegn på en blære infektion er smertefuld vandladning. Du kan også opdage, at du har en øget trang til at tisse eller problemer vandladning overhovedet. Når urinen kommer ud, kan det være uklart eller blodig.

Din sundhedspleje udbyder kan diagnosticere en blære infektion med en simpel urin analyse. Hvis du har en blære infektion, kan din sundhedspleje udbyder ordinere et kursus af antibiotika eller foreslå en over-the-counter medicin til at hjælpe med symptomerne. Hvis venstre ubehandlet, kan en blære infektion arbejde sig op ad urin til nyrerne, hvilket medfører en alvorlig nyre-infektion.

Forskelle

Den væsentligste forskel mellem en gær infektion og en blære infektion er, at de påvirker separate kropslige systemer. En gær infektion påvirker vagina og din reproduktive system. En blære infektion påvirker din urinrøret og resten af ​​dit urinvejene. Selvom din urinrøret ligger i din genitale område og kan blive påvirket af en forværring gær infektion, det har intet at gøre med sex eller reproduktion.

forholdet

Gær infektioner og blære infektioner er ofte forbundet med hinanden, fordi deres symptomer både manifestere sig i dine kønsorganer. Gær infektioner også ofte følger blære infektioner. Dette sker, fordi de antibiotika ofte anvendes til behandling blære infektioner dræbe alle bakterier i urinvejene og efterfølgende i skeden. Skeden delikate balance mellem gode og dårlige bakterier bliver så forstyrret, der forårsager en gær infektion. I nogle tilfælde kan en gær infektion forårsage en blære infektion, fordi nogle af de overskydende bakterier i skeden kan arbejde sig ind i urinrøret. Dette kan føre til en ond cirkel af blære og gær infektioner.

Forebyggelse af Cycle

Tidlig behandling kan forhindre en gær infektion i at forårsage en blære infektion og vice versa. Så snart du opdager symptomerne, se din læge til råds. Hvis du har en historie af eller er i risiko for enten tilstand, kan lægen foreslå andre end antibiotika behandlinger, såsom tranebær kosttilskud.

Bakterier trives i varme, fugtige-dækket steder, så holde dine kønsorganer rene og tørre. Vaske dem mindst en gang om dagen og især efter samleje. Også undgå at bære stramme undertøj eller bukser i materiale, der ikke trække vejret. Holde dig hydreret vil også give din krop til at skylle overskydende bakterier fra det, forhindrer både blære infektioner og gær infektioner.

Related Articles