Hvad er forbindelsen mellem Hormoner & Astma?

July 20 by admin

Hormonelle udsving kan direkte påvirke astma hos kvinder. Ifølge nationaljewish.org kan hormoner være en del af årsagen til, at flere kvinder end mænd har astma og er indlagt for det. Dog kan der træffes foranstaltninger til at hjælpe med at kontrollere din astma, selv om det forværres i løbet af hormonelle forandringer.

Hormoner

Kvinder har naturligvis den hormoner østrogen og progesteron i deres organer. Niveauer ændrer hele livet. Ifølge aphroditewomenshealth.com, kan disse hormoner hjælpe med at holde astmasymptomer i skak ved at reducere lungeinflammation.

Menstruation

Før og under menstruation din østrogen og progesteron niveauet, drop. Nationaljewish.org rapporterer, at op til 40 procent af astmatiske kvinder har en flareup af symptomer i løbet af denne tid.

Graviditet

Under graviditet, østrogen og progesteron niveauerne stiger. Det er derfor, du kan opleve en forbedring i dine astmasymptomer, mens gravid.

Overgangsalderen

Under overgangsalderen, kan du tage østrogen udskiftninger. Men ifølge Harvard University, østrogen udskiftning hormoner kan faktisk øge din risiko for astma.

Forebyggelse / Solution

Uanset hvilken fase af livet, bør du arbejde med din læge for at hjælpe med at holde astmasymptomer under kontrol. For eksempel, lad din læge, hvis du oplever nogen flareups under din månedlige cyklus.

Related Articles