Hvad er den bedste behandling for gigt?

February 11 by admin

Slidgigt er den mest almindelige form for arthritis, er en degenerativ sygdom, der påvirker leddene. Selv om det kan angribe ethvert led i kroppen, det mest almindeligt påvirker rygsøjlen, hænder, hofter og knæ. Slidgigt værre med tiden, og der er ingen helbredelse. Men med den rette behandling, kan du forblive aktive og smerte-fri. Selvom medicin og kirurgi er muligheder, vil din læge anbefale andre muligheder først baseret på sværhedsgraden af ​​din gigt.

Behandling Mulighed for Mild Slidgigt

Selvom mild slidgigt kan være en plage, det sandsynligvis vil ikke forstyrre dit liv. Din læge vil anbefale, at du hvile nogen fælles, der oplever smerte, deltage i blid motion som cykling eller svømning at styrke musklerne omkring leddet og måske tabe nogle vægt at tage nogle aflaste de berørte fælles. For smertebehandling, pynten leddet eller anvende en varm komprimere kan hjælpe. Andre valgmuligheder omfatter brugen af ​​over-the-counter smertestillende creme eller bruge seler til at stabilisere leddene i benene eller arme.

Behandlingsmuligheder for moderat slidgigt

Ud over de skridt behandlingsmuligheder for mild slidgigt, kan du nødt til at indføre medicin til at kontrollere smerter forbundet med moderat slidgigt. Acetaminophen hjælper med smerten, men ikke skære ned inflammation. Begræns dine doser af acetaminophen fordi alt for meget kan skade din lever. Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom naproxen og ibuprofen reducere både smerter og betændelse. Desværre vil overforbrug medføre bivirkninger som gastrisk problemer og skader på dine organer. Tramadol, en recept smertestillende, er generelt tolereres bedre end NSAID men kan forårsage forstoppelse og kvalme. Det er normalt bruges til korte nødblus i kombination med acetaminophen.

Behandlingsmuligheder for svær slidgigt

Når andre behandlinger ikke virker, kan lægen ordinere stærkere smertestillende såsom kodein og propoxyphen. En risiko at være opmærksom på er afhængigheden af ​​disse piller. Injektion kortikosteroid medicin kan også hjælpe med at lindre smerte i det angrebne led. Alt for mange indsprøjtninger kan forårsage skade på leddene, så din læge vil begrænse, hvor mange du kan få i et år. Injektioner af hyaluronsyrederivater giver dæmpning til knæet og kan mindske smerter der. I de mest alvorlige situationer, kan din læge anbefale operation såsom fælles udskiftning, knogle fusion eller rengøring leddet.

Related Articles