Hvad er årsagen Tidlig overgangsalder?

January 12 by admin

Enhver kvinde går gennem overgangsalderen. Hvad forårsager tidlig menopause hos nogle kvinder og ikke i andre, afhænger af en række faktorer. Overgangsalderen opstår, når æggestokkene stoppe produktionen af ​​æg og hormoner niveauer begynder at svinge til at holde op med processen. Kvinder, der indgår tidlig menopause kan testes for at afgøre, om deres tilstand er forårsaget af en sygdom.

Kirurgi

Få fakta om tidlig overgangsalder, hvis du overvejer at have en hysterektomi eller anden kirurgi på dine reproduktive organer. Efter disse operationer hormon niveauer i en kvindes krop kan falde øjeblikkeligt forårsager tidlig overgangsalder. Kirurgi induceret menopause kan være sværere at håndtere end andre årsager til tidlig menopause, fordi du har at gøre med den medicinske årsag til kirurgi og de umiddelbare, alvorlige symptomer på tidlig overgangsalder på samme tid.

Tidlig ovariesvigt

Kontroller, om du har en familie historie af tidlig ovariesvigt (POF). POF er den tidlige indtræden af ​​menopause forårsaget af ovarier, som ikke fungerer ordentligt. Forkert fungerende æggestokke kan enten stoppe med at producere hormoner eller stoppe, hvis æg, som kan føre til slutningen af ​​hormon produktion. POF kan opstå af mange grunde, der er knyttet til genetiske faktorer. Kvinder med en familie historie POF er mere tilbøjelige til at have tidlig overgangsalder end kvinder uden familiens historie.

Familiehistorie

Kend din familie sygehistorie. Familieanamnese af andre sygdomme kan også føre til tidlig menopause. Autoimmune lidelser er en almindelig genetisk årsag til tidlig menopause. Autoimmune sygdomme er også knyttet til POF. At være født med uregelmæssigheder i X-kromosomer er en anden grund til tidlig overgangsalder. Nogle kvinder område også født med lavere æg tæller, hvilket betyder, at deres æg er brugt op hurtigere får dem til at naturligt har en tidligere overgangsalderen.

Infektion

Infektioner, som inficerer æggestokkene har potentiale til at forårsage tidlig menopause. Almindelige infektioner, som kan inficere æggestokkene og fører til tidlig overgangsalder er fåresyge og tuberkulose. Infektioner er den sjældneste årsag til tidlig menopause.

Medicin

Medicinske behandlinger for cancer ofte forårsager tidlig menopause, især hvis behandlingen er rettet på æggestokkene eller andre dele af det kvindelige reproduktive system. Dette skyldes kræftbehandling ikke kun dræbe de dårlige kræftceller, men også dræbe omkringliggende gode celler. Kræft behandlinger kan føre til midlertidige menopause symptomer eller føre til den fuldstændige indtræden af ​​menopause.

Related Articles