Husholdningernes Årsager åndenød

May 2 by admin

Husholdningernes Årsager åndenød


Åndedrætsbesvær er en bred betegnelse for flere mulige symptomer, herunder en åndenød, hvæsen, en trykken i brystet eller en kvælning følelse. Du tror måske, at kliniske åndedrætsbesvær er begrænset til folk, der har astma, bronkitis eller lungebetændelse, men i virkeligheden alle kan opleve symptomer, når deres luftveje er irriteret. Undertiden roden af ​​dine luftvejsproblemer er lige under næsen i din husstand.

Mold og mider

Nogle af årsagerne til vejrtrækningsbesvær, der lurer i din husstand er forsvindende lille og svært at se med det blotte øje. Støvmider, mug og andre mikroorganismer lever af døde hud og andre menneskelige biprodukter og kan angribe dit hjem uden din er klar over deres eksistens. Mold især kan blive ganske irriterende for luftvejene og øjnene og forårsager hvæsen samt nasal rhinitis og kløende, rindende øjne. Mider kan styres gennem grundig og hyppig støvsugning; skimmelsporer kan fjernes gennem rengøring dit hus med et blegemiddel-og-vand-blanding. Mold der vokser bag gipsvæg i dit hus kan være svært at fjerne uden professionel hjælp eller omfattende reparationer.

Kæledyr

Dine elskede kæledyr kan være årsagen til dine åndedrætsbesvær. Mennesker, der er allergiske over for katte, hunde eller andre husdyr lider af en række symptomer, herunder nysen, hvæsen og rindende øjne. Vejrtrækning problemer kan eksistere efter kontakt med det pågældende dyr, eller bare fra at tilbringe tid i husstanden, som følge af nedlæggelsen af ​​hår og skæl. Antihistaminer kan bidrage til at mindske den allergiske reaktion og hjælpe dig trække vejret mere frit, især hvis nasal overbelastning er en af ​​dine symptomer.

Cleaners

Husstand rengøringsmidler, herunder møbler spray og pudsemidler, kan forværre astma symptomer hos voksne, ifølge en artikel offentliggjort i juni 2007-udgaven af ​​"American Journal of Respiratory og Critical Care Medicine." Produkter, der er specificeret til brug i hjemmet af nonprofessionals er ikke undersøgt så bredt som stærkere kemikalier anvendes af professionelle rengøring bureauer, men er blevet etableret en forbindelse mellem produkterne og en stigning i åndedrætsbesvær. Luftfriskere, duftende rengøringsmidler og glas rengøringsmidler kan også irritere luftvejene og øge risikoen for hvæsende vejrtrækning og åndenød. Sprays inducerede symptomer lettere end andre former for rengøringsmidler.

Advarsel

Vejrtrækning vanskeligheder skal ikke tages let på og kan forårsage alvorlige medicinske problemer, hvis ikke deltog ordentligt. Hvis du har astma eller en anden diagnosticeret respiratorisk tilstand, brug inhalatorer og medicin efter behov for at håndtere symptomerne. Symptomer, der opstår med brystsmerter, svimmelhed, en blueness af læberne eller søm, hævelse af tunge eller læber eller hjerteslag abnormiteter kan betyde en potentielt livstruende reaktion. Søge akut lægehjælp straks.

Related Articles