Hormoner kan være at skyde skylden for kvinders Cavity priser

August 12 by admin

Hormoner kan være at skyde skylden for kvinders Cavity priser


Kvinder kan bebrejde de ekstra hulrum på deres hormoner, viser en ny undersøgelse.

En omfattende gennemgang af dental poster i forhistoriske og aktuelle befolkningsgrupper fandt, at kvinder har flere dental sundhedsspørgsmål end mænd på grund af reproduktion og frugtbarhed spørgsmål knyttet til kvindelige-specifikke hormoner.

Tidligere undersøgelser har bundet en ændring i fødevareproduktionen ved landbrugsreform samfund og kønsspecifikke adfærdsmæssige faktorer, såsom arbejdsdeling og kosten, ved henvisning til en stigning i hulrum blandt kvinder. Men i spørgsmålet om Current Anthropology, John R. Lukacs, fra University of Oregon oktober pegede mere direkte på interne og eksterne årsager.

"Jeg hævder, at stigningen i landbrugets øgede krav til kvinders reproduktive systemer, der bidrager til en stigning i fertiliteten, der intensiveret de negative virkninger af kosten ændringer på kvinders oral sundhed. De kombinerede virkninger af øget fertilitet, kostændringer og arbejdsdeling under flytningen i landbruget samfund bidrog til den udbredte køn forskellen observeret i caries satser i dag, "Lukacs, professor i antropologi, der har specialiseret sig i dental, skelet og ernæring, sagde i et universitet pressemeddelelse.

Han pegede på tre vigtigste ændringer, der fører til kvindernes højere hulrum:

  • Kvindelige kønshormoner. Citerer sin egen forskning, sammen med en 1954 dyr undersøgelse, der fandt, at kvindelige østrogener, men ikke mandlige androgener blev korreleret til hulrum satser, sagde han den samlede virkning af østrogener, herunder udsving i puberteten og høje niveauer under graviditet, fremme hulrum og kosten ændringer.
  • Spyt. Kvinder producerer mindre spyt end mænd, hvilket reducerer fjernelse af madrester fra tænderne. Under graviditeten, den kemiske sammensætning ændres, reducere spyt s antimikrobielle kapacitet.
  • Mad cravings, immunrespons og aversioner under graviditet. Kvinder har ofte tørster høj energi, søde fødevarer i tredje trimester, samt en aversion mod kød i første trimester.

Men Lukacs skrev, det er stadig ikke helt forstået, hvordan disse bidrager til en højere risiko for huller i kvinder som de bliver ældre.

»Hvis hormonelle og fysiologiske faktorer fungere uafhængigt eller additiv måde, kunne deres indvirkning på kvinders oral sundhed være betydelige. Det faktum, at kvinders caries oplever stiger med alderen med en større hastighed end mænds i forskellige etniske grupper fra forskellige økologiske og kulturelle rammer understøtter denne fortolkning, "sagde han.

Related Articles