Hormonel ubalance & Stress

January 12 by admin

Emnet for stress og kvindelige hormonel ubalance rejser spørgsmålet: Hvad kom først --- stress eller hormonel ubalance? Måske denne gåde kan aldrig blive besvaret, men faktum er, at en kvinde ikke kan klare effektivt, når hun ikke er på toppen af ​​hendes spil, hvilket er umuligt, hvis hendes hormoner er ude af whack.

pregnenolon

Hvis en kvinde lider af langvarige, stress, der sker en ændring i pregnenolon, som er et hormon, der er afgørende for at producere kvindelige hormoner samt gør det muligt for individet at håndtere stress. Pregnenolon er et sidespor fra sin normale hormon vej. Når dette sker, den kvindelige hormoner østrogen og progesteron, bliver kompromitteret.

Resultater

Når kvindelige hormoner er ikke i stand til at gøre deres job på grund af stress, kan dette resultere i hovedpine, humørsvingninger, vægtøgning, søvnløshed og irritabilitet, ifølge Biohealthinfo.com.

Hypothyroidisme

Ifølge Dr. Mark Hyman af Healthcity.site90.net, hypothyroidisme (en underaktiv skjoldbruskkirtel) kan medføre hormonelle ubalancer og resultere i fysiske og psykiske problemer. Når hypothyroidisme opstår, og dette er en særlig almindelig tilstand i menopausale kvinder, har dit stofskifte bremset i det omfang, det vil give problemer i hele kroppen, også i dine muskler, din hjerne, dit hjerte og din mave. En lav kropstemperatur sammen med hævede øjenlåg og fødder, forstørret skjoldbruskkirtel, mundtørhed, lavt blodtryk, grove hud, overdreven ørevoks, væskeophobning, en tyk tunge og faldt reflekser i anklen kan indikere at en læge, der hypothyroidisme er opstået . Hypothyroidism forårsager træthed og hjerne tåge, samt en masse andre fysiske symptomer, som kan gøre håndtere daglige understreger endnu vanskeligere.

Interne og eksterne belastninger

En kvinde kan internt stresset og eksternt. De ydre påvirkninger identificeres let: problemer på arbejdspladsen, tabet af en elsket en, miste et job. Det er de interne faktorer, som er let at overse. Hvis en kvinde har en virus, parasitter, svampe, fødevarer følsomheder, eller uvenlig gær eller bakterier, kan dette medføre hendes ekstra stress og yderligere forstyrre hendes hormoner.

Lavt østrogenniveau

Hvis en kvinde har lavt østrogenniveau på grund af overgangsalderen, kan dette resultere i træthed, tab af hukommelse, hedeture og en masse andre ubehagelige symptomer, der kan gøre håndtere stress endnu hårdere.

Perimenopause og Menopause tage deres vejafgift

Ifølge Bodylogic, md.com, perimenopause og overgangsalder kan gøre sådan et nummer på en kvindes hormoner, der, ud over at føle, som om hun ikke kan klare længere, kan hun bukke under for depression. Symptomerne alene --- hedeture, nattesved, manglende evne til at sove --- at kvinder oplever i løbet perimenopause og overgangsalder kan resultere i stress, hvilket kan føre til frustration og depression. Tre hormoner spiller en stor rolle i depression, herunder østrogen, progesteron og cortisol.

De tre Hormoner

Når en kvindes østrogenniveau falder, kan det gøre hende føler trist og håbløs. Tidligere i sit liv, da hendes østrogenniveau var høje, hun var bedre i stand til at bekæmpe depression og sove godt. Østrogen øger serotonin. Desuden østrogen hæver endorfiner og "beroligende" neurotransmitter, der kaldes GABA. Unormale niveauer af progesteron kan forårsage dårligt humør og søvnløshed. Gode ​​niveauer af progesteron kan sammenlignes med at tage et antidepressivt middel. Stresshormonet, cortisol, helt sikkert kan forårsage depression, hvis dens niveauer får for højt eller for lavt. Lave niveauer af cortisol gør hvis meget vanskeligt for en kvinde at håndtere stress, og det medfører også humør ustabilitet.

Related Articles