Hormone Replacement Therapy Information

January 12 by admin

Hvis du nærmer overgangsalderen eller perimenopause, har du højst sandsynligt hørt meget om hormonbehandling. Uanset om det er ved hjælp af receptpligtig medicin eller naturlige phyto-østrogener, hormonbehandling (eller HRT) har fordele og risici. Gør en informeret beslutning er afgørende for at beskytte din langsigtede sundhed.

Fakta om overgangsalderen

Overgangsalderen bringer et væld af kropslige forandringer. Den mest bemærkelsesværdige ændring er faldet i dine æggestokke produktion af progesteron og østrogen. Dette fald i hormon produktion er, hvad der sætter en stopper for ægløsning og menstruation. Dette er også, hvad der forårsager mange af de andre menopausale symptomer som vandladningsproblemer, humørsvingninger, vaginal tørhed og hedeture. Årtiers traditionel medicin har ordineret hormonbehandling for at supplere de hormoner ikke længere fremstilles af din krop. Indledende forskning viste, at løftning niveauer af østrogen efter overgangsalderen faktisk kunne forhindre osteoporose og hjertesygdom. Nyere rapporter, ligesom forskning i 2002 af Kvindernes Health Initiative (eller WHI, en storstilet klinisk forsøg) viser, at der er en række af farer forbundet med HRT. Spørgsmålet for den enkelte kvinde bliver dette: Er fordelen opvejer risikoen?

Oversigt over fordele

Fordele ved HRT omfatter fritagelse for nattesved, hedeture og vaginal ændringer (som brændende, tørhed, kløe og ubehagelig samleje). Når anbefales HRT, er det generelt til kortvarig lindring af symptomer. Når østrogen er ordineret til at lindre menopausale symptomer, er det som regel kombineret med gestagen, da østrogen alene kan øge truslen om livmoderkræft hos kvinder, der gennemgår naturlige overgangsalder (i modsætning til dem, der undergår en hysterektomi).

Yderligere fordele

Ekstra HRT fordele omfatter mulige beskyttelse mod nogle sygdomme og tilstande som:
Hjertesygdom: HOLDER (Prevention Study Kronos Early østrogen) er i øjeblikket i gang for at vurdere tidlig brug af østrogen i overgangsalderen og en mulig forbindelse til nedsat hjertesygdomme.
Osteoporose: Kortsigtede østrogentilskud kan hjælpe med at forhindre væsentlig postmenopausal knogletab.
Kolorektal Cancer: Løbende forskning viser, at HRT kan nedsætte postmenopausale kvinders risiko for kolorektal cancer.

Risici

I 2002 WHI studerede HRT risici. Forskning foreslog, at HRT stillet flere risici end fordele. WHI fandt, at kvinder, der tager østrogen-progesteron kombination erfaring en øget risiko for visse sygdomme som hjertesygdomme, brystkræft, blodpropper og slagtilfælde. Derudover opdagede forskere, at disse kvinder også oplevet en stigning i unormale mammografi resultater (falske positive) som følge af øget densitet af brystvæv (som et resultat af østrogentilskud).
WHI forskning viste, at kvinder, der tager østrogen alene havde ingen øget risiko for hjertesygdom eller brystkræft. De har dog opleve flere tilfælde af slagtilfælde, blodpropper og mammografi abnormiteter.

Overvejelser

Hvis du beslutter at tage hormonbehandling, kan du beskytte dig selv. Kvinder under 60 år ikke oplever en betydelig risiko for øget hjertesygdom. Brug den laveste dosis muligt for den kortest mulige tid vil hjælpe med at mindske din risiko. Afhængigt af dine specifikke menopausale symptomer, kan du tage HRT som en pille, vaginal creme, stikpille, gel eller plaster. Hvis du har en historie af blodpropper, hjertesygdomme eller brystkræft, bør du ikke tage HRT. Hvis du ikke lider af symptomer på overgangsalder, bør du ikke tage HRT. Tal med din læge at afgøre, om HRT er rigtigt for dig. At vælge den rigtige timing, den rigtige dosis og retten levering metode kan hjælpe maksimere HRT fordele og samtidig minimere de HRT risici.

Related Articles