Hold din hud blød i kolde himmelstrøg

May 5 by admin

Mange af jer sørge for at forberede jeres hjem og biler til at modstå vinteren. Hvad med din hud?

Du er nødt til at justere din hudpleje og fugtgivende rutine til at beskytte din hud mod at blive tør og kløende om vinteren, siger American Academy of Dermatology (AAD).

Dette er ikke kun et kosmetisk eller komfort spørgsmål. Alvorligt tør hud kan opdele og bløder og bliver mindre effektive som en barriere mod infektion.

Kold, tør vinter luft, lav fugtighed forårsaget af indendørs opvarmning og varmt brusebad og bade er alle faktorer, røve din hud fugt i løbet af vinteren.

Huden på dit ansigt er særligt sårbare, fordi det er den eneste del af din krop, der er konstant udsat for vind og vejr om vinteren. For at beskytte dit ansigt, ALD anbefaler, at du vasker med mild ansigts sæbe og lunken, ikke varmt, vand.

Må ikke overforbrug produkter, der indeholder alfa-hydroxy syrer. De exfoliate det øverste lag af huden, hvilket er godt for tør hud, men de også efterlade et nyt lag af huden, der ikke har nogen beskyttelse mod bitter vintervejr.

Brug en solcreme med mindst SPF 15 i løbet af vinteren for at beskytte dig mod sne-reflekteret ultraviolet lys. Glem ikke at bruge læbepomade med solcreme for at beskytte dine læber.

Her er nogle mere generelle vinter hudpleje tips fra ALD:

  • Brusebad eller bade i lunkent, ikke varmt, vand. Varmt vand fjerner naturlige olie fra huden.
  • Grænsen brusere til 10 til 15 minutter.
  • Brug badeolier, hvis du tager et varmt bad. Brug mild sæbe. Deodorant sæber er mere tilbøjelige til at tørre din hud.
  • Sæt fugtighedscreme på huden umiddelbart efter et bad eller brusebad, mens din hud stadig er våd. Det hjælper fælde fugt i din øverste hudlag.
  • I stedet for barberskum, brug lotion eller hårbalsam til at barbere.
  • Vaselin er godt for problemområder. Det forsegler fugt til at hjælpe helbrede meget tør hud.
  • Når du vasker dine hænder, brug håndcreme at forsegle i fugt.
  • Brug en luftfugter i dit hjem for at holde luftfugtighed højere om vinteren.

Related Articles