Højere uddannelse Level May Hjælp Brain Cope med demens

December 13 by admin

Højere uddannelse Level May Hjælp Brain Cope med demens


Mennesker med højere uddannelsesniveauer er bedre i stand til at klare demens-relaterede ændringer i hjernen, der kan forklare, hvorfor bedre uddannede folk har en lavere risiko for at udvikle demens, siger forskerne.

Tidligere forskning har vist, at hvert ekstra års uddannelse er forbundet med en 11 procent lavere risiko for at udvikle demens. Men det var ikke klart, om de højere uddannelsesniveauer selv eller andre forhold vedrørende det - såsom bedre livsstil og finansielle status - faktisk beskyttet hjernen mod demens.

Den nye undersøgelse fandt, at mennesker med forskellige uddannelsesniveauer erfaring samme demens-relaterede ændringer i hjernen, men dem med mere uddannelse er bedre i stand til at kompensere for virkningerne af hjernesygdom.

Forskerne undersøgte hjernen på 872 mennesker, der har deltaget i tre store undersøgelser af befolkningens aldring i Europa. Før deres død, deltagerne udfyldte spørgeskemaer om deres uddannelse.

"Tidligere forskning har vist, at der ikke er en en-til-en sammenhæng mellem at blive diagnosticeret med demens gennem livet og ændringer, der ses i hjernen ved døden. En person kan vise masser af patologi i deres hjerne, mens en anden viser meget lidt, men begge kan have haft demens, "undersøgelse medforfatter Dr. Hannah Keage, fra University of Cambridge i England, sagde i et universitet pressemeddelelse.

"Vores undersøgelse viser, uddannelse tidligt i livet synes at gøre det muligt for nogle mennesker til at klare en masse ændringer i deres hjerne før viser demenssymptomer," forklarede hun.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort i spørgsmålet august i tidsskriftet Brain, har store konsekvenser for folkesundheden på et tidspunkt, hvor mange lande har aldrende befolkninger.

"Uddannelse er kendt for at være godt for befolkningens sundhed og lighed," lederen af ​​undersøgelsen Carol Brayne, professor ved University of Cambridge, sagde i pressemeddelelse. "Denne undersøgelse giver stærk støtte til investering i tidlige liv faktorer, der bør have en indvirkning på samfundet og hele levetid. Det er enormt relevant for politiske beslutninger om vigtigheden af ​​ressourcetildelingen mellem sundhed og uddannelse."

Related Articles