Haiti koleraepidemi Kunne syg 779.000 Dette år

August 19 by admin

Haiti koleraepidemi Kunne syg 779.000 Dette år


Koleraepidemien i Haiti i år vil være langt værre end de 400.000 sager forudsagt af FN, nye undersøgelsens resultater viser.

Der kan være næsten dobbelt så mange tilfælde af den potentielt dødelige diarré sygdom - en anslået 779.000 - mellem marts og november i år, ifølge forskere ved University of California, San Francisco og Harvard Medical School.

Forskellen er vigtig, fordi FN fremskrivninger ved fordelingen af ressourcer til bekæmpelse af sygdommen, siger forfatterne af undersøgelsen, der blev offentliggjort 16 marts i The Lancet.

"Epidemien er ikke sandsynligt, at være kortvarig," Dr. Sanjay Basu, en UCSF medicinsk hjemmehørende, sagde i et universitet pressemeddelelse. "Det kommer til at være større end forudsagt i form af nøgne tal og vil vare meget længere end de oprindelige prognoser."

Koleraepidemien brød ud i Haiti efter sidste års ødelæggende jordskælv. Kolera - spredes fra person til person gennem forurenet mad og vand - kan være dødbringende, hvis ubehandlet. I de fleste tilfælde behandling for diarré forårsaget af sygdom indebærer rehydrering med salt væsker.

Sent sidste år, FN forventede, at i alt 400.000 mennesker i Haiti i sidste ende ville blive smittet med kolera. De nåede at alt ved at antage, at kolera ville inficere 2 til 4 procent af Haitis befolkning på 10 millioner. Men FN skøn ikke tage hensyn til eksisterende tendenser sygdom eller faktorer som hvor vand var forurenet, hvordan sygdommen overføres, eller menneskers immunitet til kolera, sagde Basu.

Basu og kollega Dr. Jason Andrews, en fyr på Massachusetts General Hospital og Harvard Medical School, brugte data fra Haitis sundhedsministerium og andre kilder til at udvikle en mere sofistikeret model for spredning af kolera i flere provinser i Haiti.

Det førte til deres forudsigelser af 779.000 tilfælde af kolera og ca. 11.100 dødsfald i de næste otte måneder.

Forskerne undersøgte også effekten af ​​at gøre rent vand mere tilgængelige og anvendelse af vacciner eller antibiotika. De fandt, at en 1 procent nedgang i antallet af folk, der drikker forurenet vand ville forhindre mere end 100.000 tilfælde af kolera, og omkring 1.500 dødsfald i år.

Derudover blot at tilbyde vaccination til en anslået 10 procent af befolkningen kan redde omkring 900 liv, og mere udbredt anvendelse af antibiotika kan forhindre 9.000 tilfælde af kolera, og omkring 1.300 dødsfald.

Related Articles