Get Smart: Kend tegn på et hjerteanfald

April 27 by admin

Get Smart: Kend tegn på et hjerteanfald
Nævn ordene "hjerteanfald", og de fleste af os viger tilbage på billedet af en person knuget på deres bryst i pludselig, indlysende smerte inden kollapse til jorden.

Mens dette scenarie sker i nogle tilfælde, bør du vide, at smerte mild brystet, ubehag i kæben, og svimmelhed er blandt andre, mindre-dramatiske tegn, kan signalere et hjerteanfald.

Og hvis du ikke reagerer hurtigt på disse advarselssignaler og forsinke få behandling, er du sætte dig selv i risiko for skader på hjertet og endda død.

Det er derfor, det amerikanske National Heart, Lung, og Blood Institute (NHLBI), det nationale råd for den aldrende, har American Heart Association og andre grupper lanceret en ny offentlig uddannelse kampagne kaldet "handle i tide til hjerteanfald Tegn."

For få amerikanerne komme til et hospital hurtigt nok, når de har et hjerteanfald; alle med symptomer bør kalde 9-1-1 med det samme. Alligevel viser undersøgelser, at mange mennesker vente to timer eller mere, før de søger akut lægehjælp, ifølge NHLBI.

Hvert år omkring 1,1 millioner amerikanere lider et hjerteanfald og omkring 460.000 af dem dør. Næsten halvdelen af ​​disse dødsfald sker inden for en time for starten af ​​symptomer, siger NHLBI.

"Vi er helt sikkert klar over, at den største årsag til dødsfald og invaliditet hos ældre amerikanere skyldes for tidlig hjerteanfald og slagtilfælde," siger Roba Whiteley, det nationale råd for den aldrende vice president for marketing og kommunikation.

"Men folk ved ikke, hvad de tegn og symptomer er, og det kan være ganske forvirrende," siger hun.

Hjerteanfald ske, når blodtilførslen til hjertet er næsten eller helt blokeret. Og det er i den afgørende første time efter symptomerne viser sig, at "blodprop-sprænge" narkotika og andre behandlinger, såsom angioplastik, er mest effektive til at åbne tilstoppede arterier og genskabe blodgennemstrømning, siger Mary Hand, koordinator for NHLBI nationale Heart Attack Alert Program .

"Jo før arterien åbnes, og blodgennemstrømningen i de blokerede arterie er genetableret, langt bedre resultat patienterne har, både med hensyn til at overleve og med hensyn til at redde deres hjertemusklen," siger Hand.

Alligevel kun én ud af fem hjerteanfald patienter bliver til et hospital skadestue hurtigt nok til at drage fordel af disse behandlinger.

Nogle af de mindre velkendte tegn på et hjerteanfald omfatte: ubehag i brystet eller smerter; ubehag i armen eller arme, samt ryg, nakke, kæbe eller maven; åndenød; en kold sved; kvalme eller svimmelhed.

Mange mennesker ved ikke, at disse mildere symptomer kan være tegn på et hjerteanfald; de afskedige dem tegn som fordøjelsesbesvær, influenza eller endda en trukket muskel.

En af grundene mennesker er uvidende om disse subtile tegn er, at alt for få læger tager sig tid til at drøfte dem med deres patienter, siger Hand. Et fokus for "loven i Time" kampagnen er at få læger til at tale med deres patienter om hjerteanfald symptomer og hvordan man kan reagere på dem.

Manglende viden er ikke begrænset til en hjerteanfald s advarselstegn.

Mange kvinder er langsomme til at søge hjælp, når der har et hjerteanfald, blot fordi de tror, ​​de er ikke i fare.

"Kvinder, stadig som regel, tror ikke, at de kommer til at få hjertesygdom eller et hjerteanfald. De er mere bekymret brystkræft. Og dog én ud af tre kvinder kommer til at dø af hjerte sygdom og cirka en in-syv vil dø af brystkræft, "siger Hand.

Og desværre nogle mennesker forsinke tilkalde hjælp, fordi de bekymre sig om at blive flov om deres symptomer viser sig at være en falsk alarm.

"Lov i Time" kampagne er ikke rettet kun mod personer, der kan være i risiko for et hjerteanfald, enten. Hand siger alle har brug for at kende de tegn på et hjerteanfald, så de kan være klar til at hjælpe familiemedlemmer, venner og kolleger.

Hand opfordrer også alle til at have en "hjerteanfald handlingsplanen" meget på samme måde, som du gør en beredskabsplan for et hus brand.

"Vi har faktisk vil have folk til at tænke igennem og tale med deres familiemedlemmer om, hvad de skal gøre, hvis de får disse symptomer, og for at sikre alle er om bord med det, vi beder dem om at gøre. Det vil sige, ring 9-1- 1, kommer til hospitalet med det samme, "siger Hand.

Ældre amerikanere bør være sikker på at drøfte deres handlingsplaner ikke blot med familiemedlemmer, men naboer, venner, portnere eller husholdere, det nationale råd for den aldrende s Whiteley siger.

Hvad skal man gøre

Du kan få en gratis tegnebog kort og brochure, findes på engelsk og spansk, som giver advarselstegn på et hjerteanfald, og råd om hvordan man skal reagere, ved at besøge loven i Time webside eller ringe 301-592-8573.

Hvis du vil vide mere om hjerteanfald, hjertesygdomme og risikofaktorer, kontrollere Mayo Clinic, eller American Heart Association.

KILDER: Interview med Mary Hand, MSPH, RN, koordinator, National Heart Attack Alert Program, US National Heart, Lung, og Blood Institute, Bethesda, Md .; Roba Whiteley, vice president for marketing og kommunikation, nationale råd for den aldrende, Washington, DC

Related Articles