Genetiske årsager til alkoholisme

November 14 by admin

Alkoholisme og Genetik

Er DNA spille en rolle i, hvorvidt en person er alkoholiker? Ifølge American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, personer, der har alkoholiske forældre er fire til otte gange større sandsynlighed for at blive alkoholikere selv. Imidlertid er adfærd indgroet i vores DNA, eller mere et tilfælde af abe se, abe gøre? Mens debatten stadig omgiver spørgsmålet, den generelle opfattelse er, at både genetik og miljømæssige faktorer bidrager til alkoholisme.

Forsknings

En række undersøgelser viser, at genetik bidrager til alkoholisme. For eksempel, Dr. Robert Philibert, direktør for Laboratoriet for Psykiatrisk Genetik ved University of Iowa, har konstateret, at arvelig genetisk makeup kan kræve 40 procent til 50 procent af ansvaret for risikoen for en person at blive alkoholiker.

Forskere hypotesen, at specifikke gener kan diktere en persons tolerance for alkohol, samt niveauet for trang til alkohol. Generelt personer, der har en høj tolerance for alkohol tendens til at misbruge den lettere. Naturligvis dem, der tørster alkohol er også mere tilbøjelige til at overspise.

Potentiel

Selvom de nøjagtige gener, der bidrager til alkoholisme er endnu ikke identificeret, har forskning belyses visse kromosomer, der rutinemæssigt dukker op i personer, som har vanedannende personligheder. For eksempel er Dr. Kenneth Blum tilskrevet med først at identificere dopamin D2-receptorgenet som en mulig bidragyder til alkoholisme. Imidlertid er andre gener sandsynligvis involveret så godt.

Related Articles