Gene Screen kan forudsige tyktarmskræft s Return

December 31 by admin

Gene Screen kan forudsige tyktarmskræft s Return


Den første genomisk test til formål at forudsige tilbagefald af tyktarmskræft kan hjælpe individualisere behandlingen for patienterne, hvilket fører til mindre giftige og mere målrettede valg terapi, siger forskere.

Den Oncotype DX test differentieret som patienter med stadie II tyktarmskræft var mere tilbøjelige til at have en gentagelse, og som ikke var. Ifølge forskerholdet, måske dem med lavere odds for tilbagefald kunne give afkald på nogle gange giftige og dyre kemoterapi og holde sig til kirurgi alene.

Undersøgelsen skal blive præsenteret på American Society of Clinical Oncology (ASCO) årlige møde, som starter senere i denne måned i Florida. De britiske forskere beskrev deres resultater torsdag i en særlig ASCO forhåndsvisning pressemøde.

Den nye gentest ikke var i stand til at vise, om kemoterapi faktisk ville gavne højere risikogruppe for, siger forskerne.

Alligevel "Vi tror, ​​det vil være et klinisk nyttigt redskab, når de kommer til at vælge, hvilke patienter vil modtage kemoterapi," sagde undersøgelse ledende forfatter Dr. David Kerr, professor i cancer medicin ved universitetet i Oxford.

Testen er meget lig den Oncotype DX test, der allerede er til rådighed at stratificere brystkræftpatienter med risiko, tilføjede Dr. Richard L. Schilsky, formand for ASCO og professor i medicin ved University of Chicago. Faktisk vil den nye tyktarmskræft test sandsynligvis blive kommercialiseret af det samme selskab, der markedsfører brystkræft test, Genomic Health, forudsagde han. Dette selskab finansieret den nye undersøgelse.

Undersøgelsens forfattere mener den nye test, der er ikke helt så stærk en prædiktor som den eksisterende brystkræft test, vil være til rådighed til brug på hospitaler i 2010.

"En af de store udfordringer for os som onkologer er at vælge de rigtige patienter til de rigtige lægemidler på det rigtige tidspunkt. Det er, hvad denne undersøgelse handler om," Kerr sagde.

De fleste individer diagnosticeret med relativt tidligt, trin II tyktarmskræft (som repræsenterer 25 til 30 procent af alle tilfælde) kan helbredes med kirurgi alene. Et lille mindretal gavn af tilsat kemo.

Men Kerr sagde, "der er ingen klar konsensus om, hvordan du vælger patienter", der kunne vinde ved denne yderligere kemoterapi, og frasortere dem, der ikke ville.

Forskerholdet startede ved at analysere næsten 800 gener fra næsten 1.900 patienter med tyktarmskræft. Derefter testede en indledende, lovende gen signatur i omkring 1.500 patienter. Halvdelen af ​​disse individer fik kemo og halvdelen ikke.

Tilstedeværelsen af ​​visse gener var i stand til at forudsige dem med en højere risiko for recidiv og dem med en lavere risiko, fandt holdet.

"En syv-gen signatur for første gang nogensinde giver en betydelig prognostisk gentagelse score," Kerr sagde. "Det giver os mulighed for at definere en population af patienter med lav risiko for tilbagefald - om en 10 procent chance for at kræften kommer tilbage [tre år] -. I hvem jeg vil råde at kemoterapi ville være af meget ringe værdi faktisk"

For den anden gruppe, kan tilbagefald satser tættere på 20 eller 25 procent til tre år viser en fordel for at få kemo, sagde han.

Læger allerede se på "T-fase" af en tumor (det lokalt fremskreden ?, etc.) samt "mismatch reparation", som henviser til et gen reparation mekanisme til at forudsige gentagelse. Men ifølge Kerr, ville en stor gruppe patienter gavn af dette nye værktøj, som ikke ville drage fordel af de to ældre skærme.

"Det nye værktøj er en uafhængig vigtig variabel," Kerr sagde. "Der ville ikke være 70 procent af patienter, hvor T-scenen og mismatch vil ikke være informativt og vi mener, at der i denne gruppe, vil det nye værktøj giver et nyttigt tillæg til den kliniske beslutningsproces."

Mere information

Der er mere på kolorektal cancer på den amerikanske National Cancer Institute.

Kilder: 14 maj, 2009, American Society of Clinical Oncology presse telekonference med David Kerr, MD, dr.scient, professor, cancer medicin, University of Oxford, og Richard L. Schilsky, MD, formand, ASCO og professor, medicin på University of Chicago; undersøgelse abstrakt

Related Articles