Gene Bundet til inflammatorisk Angreb på arterier

May 12 by admin

Gene Bundet til inflammatorisk Angreb på arterier


California forskere har opdaget et gen, der kan øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde ved at lancere en inflammatorisk angreb mod blodkar.

For folk, der bærer genet, konstateringen styrker en standard kosten anbefaling til at holde arterierne sunde: Spis mere fed fisk, som laks.

Det råd har til formål at reducere blodets indhold af et slags fede molekyle, low-density kolesterol. Denne gang, ideen er at undgå fødevarer, der indeholder n-6 flerumættede fedtsyrer, en klasse af fedtstoffer, modregne den inflammatoriske reaktion. Men en anden klasse af polyumættede fedtsyrer - betegnet n-3, som findes i fisk - undertrykke den inflammatoriske respons.

Inflammation er store nyheder i hjerte-kar-forskning for nylig. Undersøgelse efter undersøgelse har vist, at høje blodniveauer af C-reaktivt protein, en markør for inflammation, der er forbundet med øget risiko for arterie skade. Men indtil nu har ingen kendt hvorfor den inflammatoriske angreb.

"Dette er det første eksempel på, hvordan et gen, der forårsager betændelse er involveret i arterie blokering," siger Hooman Allayee, en fyr i human genetik afdeling af University of California i Los Angeles og leder af holdet rapporterer konstateringen i Jan . 1 nummer af New England Journal of Medicine.

Allayee og hans kolleger har fundet en temmelig almindelig form af genet for 5-lipoxygenase, et molekyle der er involveret i kroppens forsvar mod skade, kan aktiveres af fedtsyrer i kosten til at angribe arterierne.

Inflammation er en grundlæggende mekanisme forsvar, men det kan ofte gå galt, der forårsager sygdomme som leddegigt og astma, forklarer undersøgelse medforfatter James H. Dwyer, professor i forebyggende medicin ved University of Southern California. I dette tilfælde genet forårsager angrebet at være rettet mod arterierne, siger han.

En undersøgelse af 470 raske Los Angeles beboere fundet, at ca. 6 procent af dem bærer potentielt farlige form af genet, siger Dwyer. Detaljerede undersøgelser vist unormal fortykkelse af arterievæggene, en advarsel tegn på hjerte-kar-sygdom, i mennesker med denne form af genet.

Mennesker, der bærer den farlige version af genet bør undgå fødevarer, der indeholder to n-6 flerumættede fedtstoffer, arachidonsyre og linolsyre, som alle stimulerer inflammatoriske aktivitet, siger Dwyer. Indmad - lever, hjerte, indmad - bør undgås, fordi de har et højt niveau af arachidonsyre. Vegetabilske olier fra majs og sojabønner bør undgås, da de er rige på linolsyre, siger han. Olivenolie er at foretrække, fordi det har en masse af n-3 polyumættede fedtsyrer, som forhindrer inflammation.

Genet "er mere udbredt i mennesker af ikke-europæisk herkomst, såsom sorte og asiater," siger Dwyer. "Omkring 10 til 20 procent af dem har denne form for genet. Kost, og farmaceutisk indgriben bør være effektive i denne gruppe."

Den variant af genet synes at gøre en normal proces af reparation af skade på en arterie blive farlig, siger Dwyer. "Hvis vores resultater bekræftes at vise, at mennesker, der bærer denne genotype har en øget risiko, vil det ikke vare længe, ​​før vi har en rutinemæssig klinisk test til påvisning af det," siger han.

Men disse er "tidlige dage," Dwyer tilføjer. "Vi har brug for en meget mere praktisk erfaring."

Related Articles