Fusionerede gener Måske Brændstof prostatatumorer

October 10 by admin

Amerikanske forskere siger, at de har spottet særlige "genfusioner", der hjælper udløse prostatakræft.

Forskere ved University of Michigan (UM) Omfattende Cancer Center fandt, at stykker af to kromosomer kan bytte plads med hinanden og forårsage to gener til at smelte sammen. Disse fusionerede gener derefter tilsidesætte "off" switch, der forhindrer ukontrolleret cellevækst - nøglen til udviklingen af ​​prostatakræft.

De forskere, der udført eksperimenter med mus og cellekulturer, fandt, at denne prostata-kræft forårsager fusion kan forekomme i en række af gener fra den samme familie. Generne fra den familie sikring med enten ERG eller ETV1, kendt to gener at være involveret i flere typer af kræft.

Undersøgelsen vises i 2 august udgave af tidsskriftet Nature.

"Hver af disse kontakter eller genfusioner, repræsenterer forskellige molekylære undertyper. Dette fortæller os, at der er ikke bare én type af prostatakræft. Det er en mere kompleks sygdom og potentielt skal behandles forskelligt i hver patient," ledende forfatter Dr. Arul Chinnaiyan , direktør for UM s Michigan Center for Transitional Patologi, sagde i en forberedt erklæring.

Flere unormale genfusioner var involveret i 60 procent til 70 procent af prostatakræft-cellelinier undersøgt af forskerne. De er involveret i fusioner gener er styret af forskellige mekanismer, herunder fire gener, der reguleres af det mandlige kønshormon androgen, som er kendt for brændstof prostatacancer.

Identifikation af genfusion, der forårsagede en patients prostatacancer kunne hjælpe lægerne bestemme den bedste behandling. For eksempel, hvis en androgen-reguleret gen er involveret, kan androgen terapi være hensigtsmæssigt, sagde forskerholdet.

Related Articles