Første Ultralyd til Spot Kræft i tætte bryster Godkendt

January 28 by admin

Den første ultralyd enhed til at hjælpe læger afsløre potentielle tumorer hos kvinder med tæt brystvæv er blevet godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration.

Omkring 40 procent af kvinderne, der får mammografi screeninger har tætte bryster, som har en stor mængde bindevæv og kirtelvæv, FDA sagde tirsdag i en pressemeddelelse. Disse kvinder, som læger identificerer sig med mammografi, er på over gennemsnittet risiko for at udvikle brystkræft.

Tætte bryster kan ses på mammografi som fast hvide områder, hvilket gør det sværere for lægerne at spotte potentielle tumorer, siger FDA.

Den Somo-v Automatiseret Breast Ultrasound System (ABUS) kan scanne brystet i omkring et minut til at producere flere billeder til revision, sagde agenturet.

Enheden er godkendt til kvinder, der har haft en negativ mammografi og ingen symptomer på brystkræft. Kvinder, der har haft en forudgående biopsi eller andet bryst kirurgi kan ikke være kandidater til den nye enhed, da disse tidligere procedurer kan ændre brystvæv udseende på en ultralyd, siger FDA.

Enheden markedsføres af U-Systems Inc., baseret i Sunnyvale, Californien.

Related Articles