Forskere Kort genetiske koder for brystkræft, tyktarmskræft

September 29 by admin

Forskere Kort genetiske koder for brystkræft, tyktarmskræft


I hvilke eksperter kalder en milepæl præstation, har amerikanske forskere sekventeret de genetiske "blueprints" af to store kræft dræbere - bryst og tyktarmskræft.

Identifikation næsten 200 gener menes ansvarlige for disse sygdomme, giver det arbejde forskerne ny indsigt i disse maligniteter og danner grundlaget for de gen-målrettede terapier, måske en dag helbrede dem.

"Kun ved at forstå denne plan for kræft vil vi være fuldt ud i stand til at forstå den mekanisme af, hvad der gør en cancer kræft og til at tænke over strategier for diagnose, forebyggelse og behandling," forklarede Dr. Victor Velculescu, seniorforsker på projektet og en assisterende professor i onkologi ved Johns Hopkins Universitys Kimmel Cancer Center.

Eksperter andetsteds blev ligeledes optimistisk. I en erklæring, Dr. Elias A. Zerhouni, direktør for det amerikanske National Institutes of Health, der finansierede projektet, beskrev de nye genetiske kort som "banebrydende arbejde."

"Denne forskning metode lover godt for at give en forståelse af de genomiske bidrag til kræft," sagde han.

Velculescu team skitseret resultaterne i september 8 udgave af tidsskriftet Science.

Ligesom det menneskelige legeme har sin genetiske kode, så også gøre cancerceller.

"Arbejde fra de seneste to årtier har vist os, at kræft er en genetisk sygdom," siger Velculescu. Han forklarede, at en malignitet opstår, når bestemte gener i raske celler undergår usunde mutationer.

"En mutation er virkelig som en slåfejl i en plan, der er 3 milliarder bogstaver," sagde han, så spotte nogen mutation har været som at finde den berømte nål i en høstak.

En ny 100 millioner dollar føderale initiativ, The Cancer Genome Atlas-projektet, har til formål at ændre alt dette ved at kortlægge de mange genetiske "stavefejl", der forårsager specifikke tumortyper at danne. Den i Science-projektet er det første store skridt i denne indsats.

I deres forskning, Velculescu og hans kolleger fra hele USA fokuseret på revner genet koder for bryst- og tyktarmskræft, som tilsammen udgør en femtedel af alle kræftdiagnoser i hele verden. Andre initiativer, der fokuserer på andre tumortyper, er i øjeblikket i gang.

Holdet analyserede mere end 13.000 gener fra tumorvæv taget fra 11 patienter med brystkræft og 11 patienter med tarmkræft.

Hvad de fandt overraskede dem.

"Mange af os kunne have forventet, at kun få af de» byggesten «i en celle, der skal muteres, men vi faktisk fundet en hel del af dem,« Velculescu sagde. "Det ser ud til hver kræft har omkring 100 forskellige gener, der er muterede, mindst 20 af, som menes at være vigtigt for tumor progression."

Forskningen også bekræftet, at der er ingen sygdom kaldet kræft.

"Det ser ud som om der er en hel del af forskelle mellem blueprint af forskellige kræftformer," Johns Hopkins sagkyndige bemærkede. "Colon og brystkræft er forskellige, og desuden enkeltes kræft er anderledes. Dette til dels kan forklare de forskelle, klinikerne i lang tid har set blandt deres kræftpatienter."

Men holdet også fundet "fællestræk" mellem kolon og brystkræft samt - mutationer, der ramte lignende cellulære veje. "Som vi lærer mere og mere om, hvordan disse gener interagerer, om veje og hvordan disse gener styrer processer, der foregår inde i kræftceller, kan vi være i stand til at finde enklere [behandling] mål« Velculescu sagde.

En anden ekspert aftalt. "Dette resultat er vigtigt, fordi, i den grad, at disse gener er bevist nu at være relateret til kræft proces, giver de mål, der kan potentielt anvendes enten til diagnostiske eller behandlingsformål," siger Dr. Len Lichtenfeld, souschef læge på American Cancer Society.

For eksempel kan lægerne en dag bruge følsomme tests nanoteknologi tidlig påvisning at få øje på små mængder af kræft-linked proteiner produceret af disse afvigende gener. "Det ville være en test, der ville gøre det muligt at diagnosticere kræft, længe før du er faktisk i stand til at se det," Lichtenfeld sagde.

Med hensyn til behandlinger, kan medicinalvirksomheder målrette specifikke gener og deres proteiner til at skabe behandlinger, der stopper en kræft kold uden at skade patienten. Gleevec - den "wonder" lægemiddel nu bruges til at standse kronisk myeloid leukæmi - er en sådan målrettet terapi, siger Lichtenfeld.

"Så denne nye bedrift er et virkelig vigtigt skridt og et vigtigt bindeled mellem hvor vi er i dag, og hvor vi har talt, at vi vil være i fem, 10, 15 år," sagde han.

Velculescu sagde han deler denne vision.

"Vi forudser, at kræft er en individuel sygdom, og der vil komme en dag, hvor folk vil gå ind i klinikken og deres tumor vil blive analyseret for specifikke mutationer," sagde han. "Baseret på kombinationen af ​​gener, der er muterede, vil de modtage en bestemt kombination af behandlinger, der vil behandle sygdommen."

"Vi er ikke der endnu, og der er stadig lang vej at gå,« Velculescu sagde. "Men uden at vide, hvad der er brudt i en kræftcelle, har vi intet håb om at løse det."

Related Articles