Forskere Kort Evolution af SARS virus

June 17 by admin

Forskere Kort Evolution af SARS virus


Forskere har sporet de nøjagtige genetiske ændringer, som viste SARS fra en virus, der er inficeret kun dyr til en, der slog tusindvis af mennesker over hele kloden.

Resultaterne styrker argumentet om, at SARS opstod i dyr og gradvist blev akklimatiseret til menneskelige værter, siger et papir der findes i 30 januar nummer af Science.

Måske mest overraskende var den hastighed, hvormed SARS blev komfortable i mennesker.

"Jeg er en evolutionist og jeg normalt behandle udvikling over spændvidden af ​​overalt 1000000-30000000 år. Normalt i span af 10 millioner år får du en række ændringer [i organismer], der giver dig nok information om dynamikken, "siger Chung-I Wu, en af ​​de 51 forfattere af undersøgelsen og en professor og formand for Institut for Økologi og evolution på University of Chicago. "SARS gør det i et spænd på tre til fire måneder."

Forskerne inddelte 2002-2003 epidemien i tre faser --early, midten og slutningen - og undersøgt de genetiske sekvenser af 63 SARS prøver fra patienter i hver fase.

Den første fase startede i november 2002 med fremkomsten af ​​11 tilsyneladende uafhængige tilfælde hos mennesker fra forskellige steder i Pearl River Delta af Kinas Guangdong-provinsen. Virusgenomer i disse sager var identiske med dem af de animalske værter. Folk i området har for nylig vedtaget "kulinariske vaner kræver eksotiske dyr," skriver forfatterne, og syv af de 11 patienter havde havde dokumenteret direkte kontakt med vilde dyr.

Den anden eller midterste fase begyndte med den første "super-spreder" begivenhed, et udbrud på et hospital i Guangzhou begynder Januar 31, 2003, der resulterede i 130 sager, 106 af dem erhvervet på hospitalet. En inficeret læge på Guangzhou hospital overført virusset til Metropole Hotel i Hongkong den 21. februar, hvor han smittet flere gæster. Disse gæster derefter overført virusset til Vietnam, Canada, Singapore og USA.

Alle resten af ​​tilfældene omfatter den tredje eller sene fase. Dette blev markeret ved stabilisering af virus, som det er indrettet til dets humane vært.

I den tidlige fase af epidemien, mellem november og slutningen af ​​januar blev to vigtigste genetiske sekvenser identificeret. En havde en 29-nukleotidsekvens, der manglede i senere prøver, og den anden havde en 82-nukleotidsekvens også fraværende i senere prøver. Begge disse sekvenser blev i en del af genomet kendt som Orf8. Disse genotyper matchede virus prøver fra dyr i et marked i Shenzen samt desmerdyr i Hubei-provinsen, både i Kina.

Ved midten fase af udbruddet blev en separat version af virus mangler 29-nukleotidsekvens fremherskende.

I den tidlige fase, blev virus ikke effektivt spredning til mennesker. "Det tog dem [virus] et stykke tid at akkumulere de rigtige mutationer at brede sig i den menneskelige befolkning, og du kan se signaturen helt tydeligt af DNA-sekvensen," siger Wu. "Jeg tror ikke, nogen ville have mistanke sådan en dramatisk ændring i dynamikken. Det er normalt over et span på 10 år, som du ser tendensen fra hurtige udvikling til en slags stasis, men i dette tilfælde skete det på så kort periode. "

"I den tidlige fase, SARS udviklet sig meget hurtigt, og, mellem januar og marts, det aftaget betydeligt og stoppede udvikling, hvilket er et tegn på, at de tilpasser sig deres menneskelige vært," Wu tilføjer. "De udviklede sig til en komfortabel niche meget hurtigt."

Paul Ewald er professor i biologi ved universitetet i Louisville. "De dokumenterede evolutionære ændringer demonstrere hvor hurtigt sygdomsorganismer kan udvikle sig til at blive mere effektive agenter for human sygdom," siger han.

Den nye undersøgelse, tilføjer Dr. Bruce Polsky, chef for opdelingen af ​​smitsomme sygdomme på St. Luke's-Roosevelt Hospital Center i New York, er hovedsagelig en epidemiologisk værktøj til at se, hvordan virus form flyttet, da det flyttede både geografisk og mellem arterne . Hvis du analysere en SARS-virus fra et menneske, ville du så være i stand til at fortælle, hvis det kom fra den originale animalsk kilde.

Oplysningerne kan have en vis betydning for vaccine udviklere, siger Polsky. "Du ønsker at udvikle en vaccine, der vil genkende alle eller de fleste af de gængse stammer af en organisme, der cirkulerer i mennesker," siger han.

Et resterende spørgsmål er, om virus, nu bosatte sig i mennesker, vil blive mindre virulent selv, mens du stadig forårsage sygdom. "Der er ingen tegn på, at endnu," siger Polsky.

Related Articles