Forskere identificere gener Forbundet med migræne

February 11 by admin

Forskere identificere gener Forbundet med migræne


Forskere har identificeret tre gener forbundet med migræne hovedpine og konstateret, at mennesker, der arver en af ​​disse gener har en 10 til 15 procent større risiko for tilstanden.

Migræne hovedpine - en abnormitet i svaret fra nerveceller til stimuli - er karakteriseret ved tilbagevendende svær hovedpine, som ofte resulterer i kvalme samt følsomhed over for lys og lyd.

Ved undersøgelsen af ​​genetiske data fra mere end 23.000 kvinder, herunder over 5.000 migrænikere, fandt forskerne en sammenhæng mellem hovedpine og variationer i tre gener: TRPM8 (som spiller en rolle i følsomhed over for kulde og smerte), LRP1 (et gen involveret i transmission af signaler mellem neuroner) og PRDM16.

"Mens migræne er ufuldstændigt forstået og dens underliggende årsager svært at pin ned, identificere disse tre genetiske varianter hjælper kaste lys over de biologiske rødder for denne fælles og invaliderende lidelse," undersøgelsens ledende forfatter, Dr. Daniel Chasman, adjunkt i den forebyggende medicin division på Brigham and Women 's Hospital og Harvard Medical School, sagde på et hospital pressemeddelelse.

En migræne ekspert kaldet resultaterne "meget spændende."

"Tankegangen i lang tid var, at migræne er mest almindeligt en multi-genetisk sygdom med potentielt mange genetiske variationer, der bidrager," bemærkede Dr. Audrey Halpern, klinisk assistent professor i afdelingen for neurologi ved NYU Langone Medical Center i New York City . "Vi har helt klart forstår nu, at migræne er en tilstand karakteriseret ved forstyrret sensorisk forarbejdning."

Selvom undersøgelsens forfattere sagde resultaterne er opmuntrende, at de bemærkede, at der er behov for mere forskning for bedre at forstå præcis, hvordan hver af disse tre gener er forbundet med migræne.

Halpern enige om, at langt mere undersøgelse ligger forude for at optrævle genetik migræne.

"Dette nuværende forskning vil hjælpe os mere fuldt ud at forstå, hvad der sker i løbet af migræne, men der er også meget mere at lære," sagde hun. "Vi har altid vidst, det er en genetisk sygdom - men de sidste 10 år, vi har lært det er en neurologisk tilstand Denne undersøgelse bringer disse to ideer sammen.".

Rapporten udgives i 12 Juni online udgave af tidsskriftet Nature Genetics.

Related Articles