Forskere Brug hjernebølger til at aflytte på sindet

November 11 by admin

Forskere Brug hjernebølger til at aflytte på sindet


Forskere måske en dag være i stand til at læse hovedet på folk, der har mistet evnen til at tale, ny forskning antyder.

I deres rapport, offentliggjort i Januar 31 online udgave af tidsskriftet PLoS Biology, University of California, Berkeley forskere beskriver, hvordan de har fundet en måde at analysere en persons hjernebølger for at rekonstruere ord person hører i normal samtale.

Denne evne til at afkode elektriske aktivitet i et område af det auditive system kaldet de overlegne tidsmæssige gyrus måske en dag gøre det muligt neuroforskere at høre forestillet tale for slagtilfælde eller andre patienter, der ikke kan tale, eller at aflytte de konstante, interne monologer, der kører gennem folks hoveder, forskerne forklarede i et tidsskrift pressemeddelelse.

"Det er enormt for patienter, der har skader på deres tale mekanismer på grund af et slagtilfælde eller Lou Gehrig sygdom [amyotrofisk lateral sklerose], og kan ikke sige," Robert Knight, professor i psykologi og neurovidenskab, sagde i pressemeddelelse. "Hvis du i sidste ende kunne rekonstruere forestillet samtaler fra hjernens aktivitet, kunne tusindvis af mennesker til gavn."

Undersøgelsens første forfatter, ph.d.-forsker Brian Pasley, bemærkede dog, at "denne forskning er baseret på lyde en person faktisk hører, men at bruge dette til en protese, vil disse principper skal gælde for en person, der forestiller tale. "

Han forklarede, at "der er nogle beviser for, at opfattelsen og billedsprog kan være temmelig ens i hjernen. Hvis du kan forstå forholdet godt nok mellem hjernen optagelser og lyd, kan du enten syntetisere den faktiske lyd en person tænker, eller bare skrive ud ordene med en type interface-enhed. "

For undersøgelsen, Pasley team testede to forskellige beregningsmodeller, der var designet til at matche talt lyde til mønstret af aktivitet i elektroderne, når en patient hørt et eneste ord. Jo bedre af de to modeller gengivet en lyd, der var tæt nok til det oprindelige ord, så forskerne korrekt kunne gætte ordet.

Formålet med forskningen var at afsløre, hvordan den menneskelige hjerne koder tale, og derefter pege på de aspekter af talen, der er nødvendige for at forstå.

"På et tidspunkt, hjernen har at udtrække væk alt det akustiske informationer og bare kortlægge den på et ord, da vi kan forstå tale og ord, uanset hvordan de lyder," Pasley sagde. "Det store spørgsmål er, hvad der er den mest meningsfulde enhed af tale? En stavelse, [eller en endnu mindre enhed af sprog, som lyden af ​​hvert bogstav]? Vi kan teste disse hypoteser ved hjælp af data, vi får fra disse optagelser. "

Related Articles